Evenemang

Vilken musikalisk ö!

Mezzosopranen Jenny Carlsted sjunger på scener runt om i världen och har Åland som sin fasta bas.

Är ålänningar speciellt musikaliska? Eller är de duktiga på att förädla sina talanger? Svårt att säga men faktum är att många ålänningar både sjungit och spelat på internationella scener och att det ena musikevenemanget efter det andra ordnas på Åland.

Vis- och jazzfestivaler. Orgelkonserter. Pop och rock i en dryg vecka. Kammarmusik på hög nivå och egna djärva operaprojekt. Dansbandsmusik i sommarkvällen.

Artister i världsklass

Vänner av musik – nästan oavsett gen­re – hittar något på Åland. Ibland upp­träder kända artister utifrån, ibland egna åländska talanger. Och det finns många sådana.

Operasångare som Sofie Asplund, Frida Österberg, Jenny Carlstedt (bilden), Therese Karlsson och Philip Björkqvist har tagit sina första sångsteg på Åland och efter det uppträtt på stora scener utanför Åland. De förgyller nu som då utbudet på hemmaplan med egna konserter.

Körsång och teater

Ålänningarna är också flitiga körsång­are. De sjunger i olika stilar och kastar sig gärna in i storprojekt ledda av den åländ­ska jazzsångerskan Johanna Grüssner, också hon känd utanför Ålands gränser.

Teateramatörerna är också på tårna och serverar både kända musikaler och egna projekt.

Levande kulturhus

I kulturhuset Alandica i Mariehamn finns en stor salong med plats för 600 personer. En perfekt scen för både teater och musik. Här varvas uppträdanden av artister utifrån, som gärna mellanlandar på Åland under sina nordiska turnéer, och av egna stjärnor.

Glada kvinnor handlar på sommarloppis utomhus.
Samarbete

Välkommen till sommarens maritima folkfest i Mariehamn!

Sjöfartsstaden hissar sina segel extra stolt under den glada sommarfesten Sail Åland. Välkommen till Mariehamn den 22-25 juli! - Det blir...

Stenar på röd granit.
Samarbete Må bra

Njut mer av Åland - hitta sköna behandlingar här!

Lugnet i vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta sköna och rofyllda upplevelser! Yogainstruktörer...

Tjej som paddlar i röd kajak på Åland.
Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! Fiskeguider visar dig de bästa...

Collage med pärmbilder för turistbroschyren Åland Guide 2021.
Fakta om Åland

Åland Guide - din bästa följeslagare

Åland Guide är din bästa följeslagare när du vill upptäcka Åland! I broschyren hittar du tips på aktiviteter, evenemang och sevärdheter över...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy