Evenemang

Vilken musikalisk ö!

Mezzosopranen Jenny Carlsted sjunger på scener runt om i världen och har Åland som sin fasta bas.

Är ålänningar speciellt musikaliska? Eller är de duktiga på att förädla sina talanger? Svårt att säga men faktum är att många ålänningar både sjungit och spelat på internationella scener och att det ena musikevenemanget efter det andra ordnas på Åland.

Vis- och jazzfestivaler. Orgelkonserter. Pop och rock i en dryg vecka. Kammarmusik på hög nivå och egna djärva operaprojekt. Dansbandsmusik i sommarkvällen.

Artister i världsklass

Vänner av musik – nästan oavsett gen­re – hittar något på Åland. Ibland upp­träder kända artister utifrån, ibland egna åländska talanger. Och det finns många sådana.

Operasångare som Sofie Asplund, Frida Österberg, Jenny Carlstedt (bilden), Therese Karlsson och Philip Björkqvist har tagit sina första sångsteg på Åland och efter det uppträtt på stora scener utanför Åland. De förgyller nu som då utbudet på hemmaplan med egna konserter.

Körsång och teater

Ålänningarna är också flitiga körsång­are. De sjunger i olika stilar och kastar sig gärna in i storprojekt ledda av den åländ­ska jazzsångerskan Johanna Grüssner, också hon känd utanför Ålands gränser.

Teateramatörerna är också på tårna och serverar både kända musikaler och egna projekt.

Levande kulturhus

I kulturhuset Alandica i Mariehamn finns en stor salong med plats för 600 personer. En perfekt scen för både teater och musik. Här varvas uppträdanden av artister utifrån, som gärna mellanlandar på Åland under sina nordiska turnéer, och av egna stjärnor.

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy