Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Tjej som paddlar i röd kajak på Åland.

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! 

Fiskeguider visar dig de bästa fiskevattnen. Båtförare kör dig till avlägsna fyröar eller fiskelägen i havsbandet. Och vill du göra egna upptäcktsfärder kan du hyra vattenskotrar och kajaker. 

Foto: Rebecka Eriksson, Visit Åland.

Inspiration

Glad stark kvinna

Avancia

Vi har Ålands största och bredaste utbud av gym- och gruppträning, både live och virtuellt, med över 200 pass i veckan. Utmana dig själv med våra nya populära träningsformer: The Trip – Virtuell cykelträning eller Jumping Fitness.

Buster, båt på sjön

AXrent

Lyxa till din tillvaro på ett enkelt sätt! Hyr vildmarksbad, vedeldad bastu eller motorbåt Buster LX hos oss. Allt på vagn för smidig transport och leverans. Vi hyr även ut t ex verktyg, vedkap, släpvagnar och förvaringscontainrar.

Utsikt mot vattnet

Eden Jakt/Eden Hunting

Vid en vacker havsvik mitt på Åland kan du bo i våra genuina och modernt utrustade stugor med sjöutsikt. Vi erbjuder också bågjakt på kronhjort och mufflon i
vårt vilthägn. Du kan också följa med värden in i hägnet och fotografera!

Fiskelyckan

Fiskelyckan

Ålands är ett fiskeparadis. Min livslånga fiske­erfaren­het, proffsutrustning och mitt engagemang ger dig ett oförglömligt fiskeäventyr. Jag ordnar även prisvärda utflykter till lotsstationen Kobba Klintar och idylliska Rödhamn. 

Utställning

Föglö bibliotek: Utställning

Ålands Emigrantinstitut presenterar Åland 100: Föglö export. Bekanta dig med alster av Haddon Sundblom och Warner Sallman, två föglöättlingar, vilkas kända verk är bl a Coca-Cola-tomten (Haddon) & kristusbilden, ”Head of Christ" (Warner)

Båt tar i land

Geta Poesi och Visa

På norra Åland vid havet, med röda granitklippor och vildmark, ligger Geta. Här ordnas en sällsam festival: Geta Poesi och Visa. I juli bjuder vi på det bästa ur nordisk poesi och visa där själva inramningen är en del av upplevelsen. 

Jakob framför båten

JaRo Guiding

Vi erbjuder ett brett utbud av fiske- och naturupplevelser. Allt från laxtrolling till jiggfiske och mete för barn med fiskgaranti. Vi gör även båtutflykter och naturvandringar. Vi har turer för alla kunskapsnivåer och alla åldrar!

JetSki

JetSki Åland

Hos oss hyr du allt från vattenskoter, SUP-brädor, vattensportutrustning, Fatbikes, e-MTB och mycket mer. Titta in på vår hemsida för att se vårt utbud. Vi erbjuder också aktiviteter åt privatpersoner, grupper och företag. Välkomna!

Fiske - Lägerelden

Lägerelden

Vi erbjuder fina och minnesvärda fiske- och naturupplevelser i den åländska skärgården. Kompletterande ­aktiviteter och skräddarsydda upplevelser enligt ert önske­mål. Special­paket med boende i Villa Älgvik och guidad fiske­tur. 

Mathantverkare i äppelträdgård

Mathantverkare på Åland

Upplev det åländska mathantverket! Följ med på smakrika utflykter till våra mathantverkare. Upplev äppelträdgårdar, gårdsbutiker, myskvällar med god mat, smak & kultur i vinsmedjan, vandring i fårhagen, grissafari med traktor & vagn...

Padelspel

MLK Tennis och Padel

Tennis • padel • shop • lekland. På Bollhalla finns något för alla! Tennis på fina grusbanor, nybyggda padelbanor med ledbelysning och WPT underlag samt ett stort Lekland inomhus med café. Boka banor och lektioner online.

Paddling i kajak

Nimix kajakuthyrning

Upptäck Åland från havsytan! Vi levererar kajaker på hela fasta Åland. Var vill du börja och var vill du avsluta? Vi ger gärna tips om vackra paddlingstråk med fantastiska vyer och mysiga stränder. Även plats för sex passagerare i bilen.

Paddelboden

Paddelboden

Njut av naturen och lugnet i Ålands vackra skärgård. Hyr SUP-brädor eller kajaker och paddla iväg på eget äventyr eller följ med oss på en guidad tur bland kobbar och skär. Vi ordnar också roliga gruppaktiviteter och olika kurser.

Padelspelare

Padelcenter Åland

I augusti öppnar Ålands modernaste rackethall. Fyra (en single) padel- och två badmintonbanor i toppklass, utifrån spelarens upplevelse gällande belysning, ventilation och golv gjort för World Padel Tour. Bokas enkelt via ”Matchi” appen. 

Shipland båttaxi och utflykter

Shipland - Sjötaxi

Upplev världens vackraste skärgård! Häng med på en guidad island-hopping-tur och besök fyrar, lotsstationer och olika öar, eller boka en plats på en Geocach-utflykt till Lågskär. Välj ett färdigt paket eller skräddarsy din egen utflykt.

Tjejer med hästar

Åland expeditions and event

Vi gör meningsfulla resor på Åland! Guidade utflykter såsom rid- och andra naturutflykter. Smakrikt och fartfyllt program både för individen och gruppen. Kontakta oss för reserådgivning och boka smidigt via våra kontaktuppgifter. 

Pia Mattsson står på gata i New York.
Ålänningar i världen

Jag älskar New York, men återvänder alltid till Åland!

Åländska Pia Mattsson jobbar som advokat på Manhattan, men tillbringar gärna somrarna på Åland där hon gärna hjälper till vid...

Kvinna tittar på tavlor i konstutställningen "Havets humör".
Museer på Åland

Förhöj museiupplevelsen med en specialguidning

Ett besök vid något av Ålands fina museer är alltid uppskattat – men visste du att museerna regelbundet arrangerar specialguidningar av sina...

 Timrade bodar på ön Klobben vid Silverskär Islands en stjärnklar och stilla natt.
Möten

Åland – en fridfull plats för effektiva möten

Åland är den fridfulla mötesplatsen. Ingen hets och inget jäkt. Inga långa transporter. Inga bilköer. Men mycket att göra på fritiden. Det...

Dukat bord med hemvete, Ålandspannkaka, smör, ost och annan mat från Åland
Mat från Åland

Smaka på Åland

Fina matminnen är en del av reseupplevelsen. På Åland är smakupplevelserna många – och goda! Här hittar du några tips på mat som smakar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy