Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Tjej som paddlar i Ålands skärgård

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! 

Fiskeguider visar dig de bästa fiskevattnen. Båtförare kör dig till avlägsna fyröar eller fiskelägen i havsbandet. Och vill du göra egna upptäcktsfärder kan du hyra vattenskotrar och kanoter. 

Inspiration

Paddelboden

Paddelboden

Njut av naturen och lugnet i Ålands vackra skärgård. Hyr SUP-brädor eller kajaker och paddla iväg på eget äventyr eller följ med oss på en guidad tur. Vi ordnar också roliga gruppaktiviteter och olika kurser.

JetSki

JetSki Åland

Vi har allt från vattenskotrar, SUP-brädor, vattensportutrustning till Fatbikes. Upplev ett spännande äventyr i den vackra åländska skärgården och naturen med familj, kompisar eller arbetskamrater! 

Sommarögård & fiskebåten Coja

Sommarögård & fiskebåt

På vår ekologiska 1800-tals gård kan du gosa med fåren, träffa höns, kattor, hund, kossor och kalvar. Åka vagn efter traktorn och njuta av en fika. Eller uppleva Föglös underbara skärgård ombord på fiskebåten Coja. 

Shipland båttaxi och utflykter

Shipland.ax

Upplev den åländska skärgården! Välj skräddarsydd utflykt eller färdigt paket. Njut av "Island hopping", ”Spend a day on an ­island” och turen till Lågskärs fyr. Eller beställ en sjötaxi. Både för stora och små grupper. 

Fiskelyckan

Fiskelyckan

Ålands är ett fiskeparadis. Min livslånga ­fiske­erfaren­het, proffsutrustning och mitt engagemang ger dig ett oförglömligt fiskeäventyr. Jag ordnar även prisvärda utflykter till bl a Kobba Klintar och Rödhamn. 

Stormskärs Konferens och Värdshus fiske

Stormskärs Värdshus

Upplev högklassigt sportfiske efter gädda, abborre och havs­öring. Eller traditionellt skärgårdsfiske med nät efter skärgårdsläckerheter som sik och abborre. Njut av en sjöutflykt till Väderskär.

Fiske - Lägerelden

Lägerelden

Fina och minnesvärda fiske- och naturupplevelser i den åländska skärgården. Kompletterande ­aktiviteter och skräddarsydda upplevelser enligt ert önske­mål. Special­paket med boende i Villa Älgvik och guidad fiske­tur. 

Edan Jakt/Hunting

Eden Jakt/Hunting

Som en av få aktörer i Norden erbjuder vi ­bågjakt på kronhjort och mufflon i vårt vilthägn. Stor­leken på kron­hjort är allt från spetsar till 17–18-taggare. Genuina och moderna stugor vid stranden finns i närheten.

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy