Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Tjej som paddlar i röd kajak på Åland.

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! 

Fiskeguider visar dig de bästa fiskevattnen. Båtförare kör dig till avlägsna fyröar eller fiskelägen i havsbandet. Och vill du göra egna upptäcktsfärder kan du hyra vattenskotrar och kajaker. 

Foto: Rebecka Eriksson, Visit Åland.

Inspiration

Glad stark kvinna

Avancia

Vi har Ålands största och bredaste utbud av gym- och gruppträning, både live och virtuellt, med över 200 pass i veckan. Utmana dig själv med våra nya populära träningsformer: The Trip – Virtuell cykelträning eller Jumping Fitness.

Buster, båt på sjön

AXrent

Lyxa till din tillvaro på ett enkelt sätt! Hyr vildmarksbad, vedeldad bastu eller motorbåt Buster LX hos oss. Allt på vagn för smidig transport och leverans. Vi hyr även ut t ex verktyg, vedkap, släpvagnar och förvaringscontainrar.

Utsikt mot vattnet

Eden Jakt/Eden Hunting

Vid en vacker havsvik mitt på Åland kan du bo i våra genuina och modernt utrustade stugor med sjöutsikt. Vi erbjuder också bågjakt på kronhjort och mufflon i
vårt vilthägn. Du kan också följa med värden in i hägnet och fotografera!

Fiskelyckan

Fiskelyckan

Ålands är ett fiskeparadis. Min livslånga fiske­erfaren­het, proffsutrustning och mitt engagemang ger dig ett oförglömligt fiskeäventyr. Jag ordnar även prisvärda utflykter till lotsstationen Kobba Klintar och idylliska Rödhamn. 

Utställning

Föglö bibliotek: Utställning

Ålands Emigrantinstitut presenterar Åland 100: Föglö export. Bekanta dig med alster av Haddon Sundblom och Warner Sallman, två föglöättlingar, vilkas kända verk är bl a Coca-Cola-tomten (Haddon) & kristusbilden, ”Head of Christ" (Warner)

Båt tar i land

Geta Poesi och Visa

På norra Åland vid havet, med röda granitklippor och vildmark, ligger Geta. Här ordnas en sällsam festival: Geta Poesi och Visa. I juli bjuder vi på det bästa ur nordisk poesi och visa där själva inramningen är en del av upplevelsen. 

Jakob framför båten

JaRo Guiding

Vi erbjuder ett brett utbud av fiske- och naturupplevelser. Allt från laxtrolling till jiggfiske och mete för barn med fiskgaranti. Vi gör även båtutflykter och naturvandringar. Vi har turer för alla kunskapsnivåer och alla åldrar!

JetSki

JetSki Åland

Hos oss hyr du allt från vattenskoter, SUP-brädor, vattensportutrustning, Fatbikes, e-MTB och mycket mer. Titta in på vår hemsida för att se vårt utbud. Vi erbjuder också aktiviteter åt privatpersoner, grupper och företag. Välkomna!

Fiske - Lägerelden

Lägerelden

Vi erbjuder fina och minnesvärda fiske- och naturupplevelser i den åländska skärgården. Kompletterande ­aktiviteter och skräddarsydda upplevelser enligt ert önske­mål. Special­paket med boende i Villa Älgvik och guidad fiske­tur. 

Två gäster paddlar kanot

Käringsund Resort

Pool • MBT-bana • vandringsled • trailrun & swimrunbana • discgolf • padel • tennis • pingis • beachvolley • fotboll • boule • badminton • minigolf • kajaker/kanoter • SUP-brädor • tramp- & roddbåtar • fisketurer • vattenskotrar • båtutflykter.

Mathantverkare i äppelträdgård

Mathantverkare på Åland

Upplev det åländska mathantverket! Följ med på smakrika utflykter till våra mathantverkare. Upplev äppelträdgårdar, gårdsbutiker, myskvällar med god mat, smak & kultur i vinsmedjan, vandring i fårhagen, grissafari med traktor & vagn...

Padelspel

MLK Tennis och Padel

Tennis • padel • shop • lekland. På Bollhalla finns något för alla! Tennis på fina grusbanor, nybyggda padelbanor med ledbelysning och WPT underlag samt ett stort Lekland inomhus med café. Boka banor och lektioner online.

Paddling i kajak

Nimix kajakuthyrning

Upptäck Åland från havsytan! Vi levererar kajaker på hela fasta Åland. Var vill du börja och var vill du avsluta? Vi ger gärna tips om vackra paddlingstråk med fantastiska vyer och mysiga stränder. Även plats för sex passagerare i bilen.

Paddelboden

Paddelboden

Njut av naturen och lugnet i Ålands vackra skärgård. Hyr SUP-brädor eller kajaker och paddla iväg på eget äventyr eller följ med oss på en guidad tur bland kobbar och skär. Vi ordnar också roliga gruppaktiviteter och olika kurser.

Padelspelare

Padelcenter Åland

I augusti öppnar Ålands modernaste rackethall. Fyra (en single) padel- och två badmintonbanor i toppklass, utifrån spelarens upplevelse gällande belysning, ventilation och golv gjort för World Padel Tour. Bokas enkelt via ”Matchi” appen. 

Shipland båttaxi och utflykter

Shipland - Sjötaxi

Upplev världens vackraste skärgård! Häng med på en guidad island-hopping-tur och besök fyrar, lotsstationer och olika öar, eller boka en plats på en Geocach-utflykt till Lågskär. Välj ett färdigt paket eller skräddarsy din egen utflykt.

Stormskärs Konferens och Värdshus fiske

Stormskärs Värdshus

Upplev högklassigt sportfiske efter gädda, abborre och havs­öring. Eller traditionellt skärgårdsfiske med nät efter läckerheter som sik och abborre. Njut av en guidad fisketur eller en sjöutflykt till Väderskär. Både för grupper och privatpersoner.

Tjejer med hästar

Åland expeditions and event

Vi gör meningsfulla resor på Åland! Guidade utflykter såsom rid- och andra naturutflykter. Smakrikt och fartfyllt program både för individen och gruppen. Kontakta oss för reserådgivning och boka smidigt via våra kontaktuppgifter. 

Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Samarbete Samarbete

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.

Kvinna som vinterbadar vid Carlsro badhotell.
Aktiviteter

Vinterbad ­– en uppfriskande trend

Nästan alla vinterbadar – eller drömmer om att vinterbada – nuförtiden. Tur att Åland har perfekta förhållanden för kalla bad. Här är det alltid nära till närmaste brygga!

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Åland Travel Magazine 2022 på tre språk.
Samarbete Om Aland.com

Åland Travel Magazine – nytt nummer ute nu!

Nu kan du bläddra i det nya numret av Åland Travel Magazine på nätet. Bekanta dig med roliga aktiviteter, fina besöksmål och en hel del åländskt egensinne. Här får du all inspiration du behöver inför Ålandssemestern 2022!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy