Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Tjej som paddlar i Ålands skärgård

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! 

Fiskeguider visar dig de bästa fiskevattnen. Båtförare kör dig till avlägsna fyröar eller fiskelägen i havsbandet. Och vill du göra egna upptäcktsfärder kan du hyra vattenskotrar och kanoter. 

Inspiration

Paddelboden

Paddelboden

Njut av naturen och lugnet i Ålands vackra skärgård. Hyr SUP-brädor eller kajaker och paddla iväg på eget äventyr eller följ med oss på en guidad tur. Vi ordnar också roliga gruppaktiviteter och olika kurser.

JetSki

JetSki Åland

Vi har allt från vattenskotrar, SUP-brädor, vattensportutrustning till Fatbikes. Upplev ett spännande äventyr i den vackra åländska skärgården och naturen med familj, kompisar eller arbetskamrater! 

Sommarögård & fiskebåten Coja

Sommarögård & fiskebåt

På vår ekologiska 1800-tals gård kan du gosa med fåren, träffa höns, kattor, hund, kossor och kalvar. Åka vagn efter traktorn och njuta av en fika. Eller uppleva Föglös underbara skärgård ombord på fiskebåten Coja. 

Shipland båttaxi och utflykter

Shipland.ax

Upplev den åländska skärgården! Välj skräddarsydd utflykt eller färdigt paket. Njut av "Island hopping", ”Spend a day on an ­island” och turen till Lågskärs fyr. Eller beställ en sjötaxi. Både för stora och små grupper. 

Fiskelyckan

Fiskelyckan

Ålands är ett fiskeparadis. Min livslånga ­fiske­erfaren­het, proffsutrustning och mitt engagemang ger dig ett oförglömligt fiskeäventyr. Jag ordnar även prisvärda utflykter till bl a Kobba Klintar och Rödhamn. 

Stormskärs Konferens och Värdshus fiske

Stormskärs Värdshus

Upplev högklassigt sportfiske efter gädda, abborre och havs­öring. Eller traditionellt skärgårdsfiske med nät efter skärgårdsläckerheter som sik och abborre. Njut av en sjöutflykt till Väderskär.

Fiske - Lägerelden

Lägerelden

Fina och minnesvärda fiske- och naturupplevelser i den åländska skärgården. Kompletterande ­aktiviteter och skräddarsydda upplevelser enligt ert önske­mål. Special­paket med boende i Villa Älgvik och guidad fiske­tur. 

Edan Jakt/Hunting

Eden Jakt/Hunting

Som en av få aktörer i Norden erbjuder vi ­bågjakt på kronhjort och mufflon i vårt vilthägn. Stor­leken på kron­hjort är allt från spetsar till 17–18-taggare. Genuina och moderna stugor vid stranden finns i närheten.

Konstnären Minna Öberg vid havet.
Evenemang

Delta digitalt i skaparprocessen

Konstnären Minna Öberg öppnar dörren till sitt skapande i samarbete med NIPÅ lördagen den 15 maj klockan 15-17. Följ livesändningen på...

Lummig vårbild från Ramsholmen med vitsippor och hassel.
Sjukvård och hälsa

Bra att veta om fästingar

Marika Nordberg, infektionsläkare vid ÅHS, ger sina bästa råd för att handskas med de små krypen till tidningen Åland Just Nu. Åland är ett...

Vy med Kastelholms slott i bakgrunden från golfbana vid Ålands golfklubb.
Aktiviteter

Har du testat nya Slottsbanan?

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb har byggts om rejält och nyöppnade för spel sommaren 2020. Välkommen till en helt ny golfupplevelse på...

Flyfoto över Kastelholms slott med Kasteholms gästhamn i bakgrunden.
Sevärt

Upplev mångsidiga Kastelholm

Kastelholm är en naturskön och historisk bygd. Hit kan du komma sjövägen med egen båt eller landvägen och njuta av god mat, härlig golf och...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy