Orienteringskontroll i skogen.
Aktiviteter

Skogsråddet – hittar du alla 50 kontroller i Jomala-skogen?

Vill du testa på orientering i din egen takt? Eller få en rolig anledning att gå ut i skog och mark? Då är ”Skogsråddet” något för dig!

50 kontroller – orangevita skärmar – har hängts upp i skogsområdet nära stadsgränsen. Bakom satsningen, som går under namnet ”Skogsråddet”, står IFK Mariehamns orienteringssektion.

Skogsråddet passar givetvis för vana orienterare, men även för alla andra som vill ha en utmaning för vandringen eller löpturen. Familjer eller kompisgäng kan jaga kontroller tillsammans eller utmana varandra. 

En karta över området säljs på Visit Ålands kontor och på sportaffärerna City Cykel & Sport och Team Sportia och kostar 15 euro. Kontrollerna har olika svårighetsgrader och hänger uppe från april till september.

Om du vill deltar du i en tävling – ju svårare kontroll du lyckas hitta desto fler poäng får du. Maxantal för alla kontroller är 500.

Fler natur-alternativ

Det finns fler alternativ för den som vill vara aktiv i naturen. 

I aktivitetsskogen vid Käringsund Resort i Eckerö kan du cykla på en lätt kuperad bana som är knappt 3 km. Om man inte har en mountainbike finns sådana att hyra. Här finns också en skogsbana för löpning på 3,6 km.

Med arrangör

Det finns arrangörer på Åland som skräddarsyr olika aktiviteter som paddling, cykling, vandring och ridning i naturen. En av dem är Åland Expeditions and Events.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch