Museer på Åland

Med hälsning från medeltiden

Kastelholms slott i Sund på Ålands landsbygd.

Vilka historier skulle du kunna berätta om du var ett slott med anor från 1300-talet? Antagligen många! Några av dem får du bekanta dig med under ett besök i Kastelholms välbevarade slottsruiner.

Slottet hade sin storhetstid under Gustav Vasa och hans söner, här satt till exempel Erik den XIV fängslad tillsammans med hustrun Karin Månsdotter.

Bakom slottet ligger Jan Karlsgårdens friluftsmuseum med äldre byggnader från hela Åland. Bland knarrande golv och knirrande gungstolar väntar ännu fler berättelser om gamla tider.

Mycket att upptäcka i Kastelholmsområdet

Slottsvägen i Kastelholm, Sund.

Kastelholms slott

Jan Karlsgårdens friluftsmuseum

Fängelsemuseet Vita Björn

Smakbyn

Åland Distillery
 

Sportfiske i solnedgången på Åland
Aktiviteter

Räkna med napp på Fiske-Åland!

Fiske-Åland har öppet dygnet runt, året runt. Fångstmetoderna kan variera, fisken likaså. Ibland är det högsäsong för öring, ibland för lax...

Vinprovning av rödvin tillsammans med vänner.
Mat från Åland

Ett sätt att umgås kring vin tillsammans med likasinnade

Gillar du vin så mycket att du gärna träffar andra för att provsmaka och prata om just vin? Då är Vinföreningen Munskänkarna på Åland en...

Potatis och lök i korgar på Åland.
Mat från Åland

Tänk axgant – närodlat och härproducerat!

Många små producenter och en stor bredd! Lokalproducerat på Åland betyder allt från frukt och grönt till havtorn och honung. I skördetider...

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy