Aktuellt

Johan Rheborg spelar in Agatha Christie på Åland

Hanna Alström och Johan Rheborg som Klara Sandberg och Sven Hjerson i deckardramat "Agatha Christies Sven Hjerson”.

TV 4 och C More spelar in deckardramat ”Agatha Christies Sven Hjerson” på Åland med Johan Rheborg i huvudrollen. Inspelningarna började på Åland den 8 december fortsätter fram till april 2021. 

I den svenska storsatsningen ingår fyra fristående mordgåtor som är fritt baserade på Agatha Christies klassiska berättelser som utspelar sig i nutid. TV 4 beskriver TV-serien ”som en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat”.

Handlingen kretsar kring den före detta brottsutredaren Sven Hjerson och reality tv-producenten Klara Sandberg, som spelas av Johan Rheborg och Hanna Ahlström. Välkända ansikten från bland annat Solsidan respektive Morden i Sandhamn.

I övriga roller finns bland andra Maria Lundqvist, David Fukamachi Rengfors, Alida Morberg och Christian Hillborg.

Vem är då Sven Hjerson? 

Och vad har Sven Hjerson egentligen för koppling till Agatha Christie? TV 4 förklarar:

Inom Agatha Christies litterära universum finns karaktären Ariadne Oliver, en mysterieförfattare som enligt Agatha Christie har vissa likheter med henne själv. Ariadne har sin egen mästerdetektiv: nordbon Sven Hjerson som älskar rårivna grönsaker, vinterbad och som är ett ess på att lösa mordmysterier.

Premiären för ”Agatha Christies Sven Hjerson” är planerad till hösten 2021 och kommer att sändas både som fyra långfilmer och som TV-serie med åtta avsnitt.

Filmfakta

Agatha Christies Sven Hjerson produceras av Patrik Andersson och Ulf Synnerholm på BR•F, för TV4/C More i samproduktion med ZDF, Nadcon och Ålands landskapsregering samt i nära samarbete med ZDF Enterprises och Agatha Christie Ltd.

Serien produceras med stöd av Nordisk Film & TV fond.

Läs mer om Agatha Christies Sven Hjerson på TV4

Foto: Johan Paulin/TV4/C More

Glad flicka tillsammans med Smart Parks maskot Sparks.
Barnens Åland

Roliga äventyr på Smart Park 

Familjeparken Smart Park välkomnar alla besökare till en glad sommar bland alla roliga utomhusattraktioner samt inomhusaktiviteterna Spark...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com’s sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 3 juni till 1 juli kan du delta i vår festliga sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater till restaurangbesök.

Arlene Pipping, Therese Hjälmarstrand, Lilian Abrahamsson och Philippa Dunderfelt.
Samarbete Må bra

Lärorika månader och en chans att byta riktning i livet!

Ålands Folkhögskola avslutar traditionsenligt året med utomhusutställningen Art Park. Hela gården bubblar av sommarlovsyra efter ett givande...

Fotografi av Lars Lerin.
Museer på Åland

Lars Lerin delar sina ögonblick på Ålands konstmuseum

Akvareller av välkände konstnären Lars Lerin fyller hela Ålands konstmuseum i sommar. Njut av tre salar med verk att upptäcka om och om igen.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy