Aktuellt

Johan Rheborg spelar in Agatha Christie på Åland

Hanna Alström och Johan Rheborg som Klara Sandberg och Sven Hjerson i deckardramat "Agatha Christies Sven Hjerson”.

TV 4 och C More spelar in deckardramat ”Agatha Christies Sven Hjerson” på Åland med Johan Rheborg i huvudrollen. Inspelningarna började på Åland den 8 december fortsätter fram till april 2021. 

I den svenska storsatsningen ingår fyra fristående mordgåtor som är fritt baserade på Agatha Christies klassiska berättelser som utspelar sig i nutid. TV 4 beskriver TV-serien ”som en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat”.

Handlingen kretsar kring den före detta brottsutredaren Sven Hjerson och reality tv-producenten Klara Sandberg, som spelas av Johan Rheborg och Hanna Ahlström. Välkända ansikten från bland annat Solsidan respektive Morden i Sandhamn.

I övriga roller finns bland andra Maria Lundqvist, David Fukamachi Rengfors, Alida Morberg och Christian Hillborg.

Vem är då Sven Hjerson? 

Och vad har Sven Hjerson egentligen för koppling till Agatha Christie? TV 4 förklarar:

Inom Agatha Christies litterära universum finns karaktären Ariadne Oliver, en mysterieförfattare som enligt Agatha Christie har vissa likheter med henne själv. Ariadne har sin egen mästerdetektiv: nordbon Sven Hjerson som älskar rårivna grönsaker, vinterbad och som är ett ess på att lösa mordmysterier.

Premiären för ”Agatha Christies Sven Hjerson” är planerad till hösten 2021 och kommer att sändas både som fyra långfilmer och som TV-serie med åtta avsnitt.

Filmfakta

Agatha Christies Sven Hjerson produceras av Patrik Andersson och Ulf Synnerholm på BR•F, för TV4/C More i samproduktion med ZDF, Nadcon och Ålands landskapsregering samt i nära samarbete med ZDF Enterprises och Agatha Christie Ltd.

Serien produceras med stöd av Nordisk Film & TV fond.

Läs mer om Agatha Christies Sven Hjerson på TV4

Foto: Johan Paulin/TV4/C More

Barn som bygger modell av fyren på Lågskär vid Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Gratis museibesök för barn och unga under Åland100

Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum uppmärksammar Åland100 genom att erbjuda gratis inträde under 2021 och 2022 för alla som är 17 år eller yngre.

Stor väggmonter vid Ålands kulturhistoriska museum.
Museer på Åland

Lyfter stenåldersboplats och 200-årig bondedagbok

På Ålands kulturhistoriska museum finns alltid något nytt att upptäcka för både stora och små. Under 2021 och 2022 är inträdet dessutom gratis för alla 0-17-åringar.

Händer som skär upp mat på förrättstallrik.
Mat från Åland

Ät gott och umgås under restaurangdagarna

Ta med dig familjen eller vännerna och njut av god mat till bra pris under Restaurangdagarna på Åland den 25-30 januari. Restaurangdagarna...

Två vuxna och ett barn tittar på keramik vid hantverkshuset SALT.
Shopping

Här hittar du åländskt hantverk!

Smycken och smide. Keramik. Tyger med handtryckta mönster, stickade plagg och mattor. I hantverksbutikerna i Mariehamn hittar du varor som...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy