Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott i morgondis.
Golf på Åland

Högklassig golf med havskontakt

120 internationella toppspelare i Ladies European Tour är överens, Slottsbanan vid Ålands Golfklubb håller högsta europeiska klass. Spelarna rankar den som en av de bästa tävlingsbanorna 2022.

Förra året valde Ladies European Tour att lägga en av sina deltävlingar på Åland. Under tre dagar i början av september 2022 gjorde cirka 120 spelare ur golfsportens världselit upp om prispotten på Slottsbanan vid Ålands Golfklubb. Vann gjorde Anne-Charlotte Mora från Frankrike.

Högklassiga greener

Det är inte bara proffsen som rankar Slottsbanan högt, den är lika populär bland motionärerna. Sommaren 2020 nyöppnade Slottsbanan efter en rejäl ombyggnad och resultatet är en omtyckt bana med ännu mer havskontakt. Av spelarna får den nya banan beröm för den vackra sträckningen längs Slottssundet, där du har utsikt över havsviken från alla 18 hål. Efter tre spelade säsonger, tusentals rundor och en Europatävling står det också klart att Slottsbanan håller hög kvalitet, särskilt på greenområdena.

Förutom Slottsbanan står även Kungsbanan till förfogande, en vacker kuperad 18-hålsbana med skogskaraktär. Korthålsbanan Prinsessan med sex par 3-hål är perfekt för alla som vill testa på golf, eller behöver öva på tekniken.

Ännu mer golf

Eckerö Golf på Ålands västkust lockar i sin tur spelare på alla nivåer tack vare fyra teen på klubbens 18-hålsbana, även den med fina greener. Det ger alla chansen att klara hålen på sitt handikapp. Banans första nio hål är lite lättare medan de sista nio är längre och mer utmanande.

Boka i god tid!

Golf är en sport som ökar i popularitet och golfklubbarna tar emot ett stort antal nöjda gästspelare varje år. Ett tips är att ha god framförhållning och redan nu boka in boende och hela årets starttider. Det gäller särskilt bokningar för större sällskap.

Golf på Åland

Ålands Golfklubb
www.agk.ax

Eckerö Golf
www.eckerogolf.ax

Bokning 

Tider bokas antingen direkt med anläggningarna eller via någon researrangör på Åland, som:

Viking Line

Eckerö Linjen

Åland Travel

Ålandhotels

Ålands Turist & Konferens.

Fler artiklar inom samma bransch