Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social hållbarhet. 

Som volontär jobbar du visserligen gratis, men den personliga vinsten är hög. Genom att ge av din tid får du både meningsfull sysselsättning och social samvaro.

Camilla Karlsson är ansvarig för Emmaus sysselsättningsprojekt. 
- Vi arbetar tillsammans med att hjälpa andra och bidra till ett hållbart samhälle där alla har en plats och möjlighet till en bättre vardag. Det är ett meningsfullt arbete och du blir en del av en gemenskap. Samtidigt får du träffa nya människor!

Emmaus personal i lagret.
Emmaus har alltid personal på plats som hjälper dig in i verksamheten.

Roligare tillsammans

Många börjar frivilligarbeta genom att delta i Emmaus regelbundna gruppaktiviteter. Här träffas stadsodlingen på tisdagar och torsdagar medan textilverkstaden samlas måndagar och tisdagar för att återbruka och ge gamla textiler nytt liv. Till exempel genom att laga eller sy nytt av något gammalt.

- Textilsorteringen är annars populär, här får du vara med och göra något konkret genom att sortera de varor vi får in för bistånd eller för försäljning i butik. Ibland är det så trasigt att det behöver sorteras ut och slängas.

Förutom textilverkstaden finns en träverkstad. Här är planen att träffas en gång i vecka och arbeta enligt samma återbrukstänk som textilverkstaden.
- Till snickeriet och textilverkstaden vore det roligt om fler hittade!

Kvinna bygger i snickeriet.
Återbruk och nya skapelser i träverkstaden.

Vintertid tar stadsodlingen av naturliga skäl en liten paus, men gruppen träffas även under den mörka årstiden för att genomföra trädgårdsprojekt i snickeriet eller arbeta i tunnelväxthuset.

Öppet för utveckling

Camilla berättar att grupperna lockar deltagare i alla åldrar, även om pensionärerna dominerar.
- Vi har mycket generationsöverskridande lärande, till exempel i textilverkstaden, det är ett bra sätt för alla att få använda sina styrkor.

Du är också välkommen att komma med egna förslag.
- Det är öppet och flexibelt, vi utvecklar gärna verksamheten med nya idéer och försöker hitta en plats för alla utgående från vad man kan, vill och tycker att är roligt. Om du är bokintresserad kan du till exempel hjälpa till med att plocka upp böcker i butiken, och gillar du kundkontakten är du välkommen att stå i kassan. Eller så kanske du vill starta en bokcirkel eller en textilcirkel?

Ibland behöver Emmaus extrahjälp, till exempel när det är dags att lasta transporter eller bala biståndskläder i plastsäckar. 
- Då hojtar vi till på hemsidan eller via sociala medier!

Lastning av transport av bistånd vid Emmaus.
Emmaus välkomnar frivilliga händer vid lastningen av biståndscontainrar.

Vill du bli volontär?

Ta kontakt med Camilla Karlsson eller besök någon av Emmaus butikerna.

Kontaktuppgifter och mer information hittar du på Emmaus.ax

Ett färgglatt täcke av lönnlöv på marken.
Barnens Åland

Vad händer på höstlovet?

Nu är det dags för höstlov på Åland! Förutom att vara ledig och njuta av hösten är det roligt med olika aktiviteter. Här hittar du tips på saker att göra under höstlovet på hemmaplan!

Kvinna tittar på tavlor i konstutställningen "Havets humör".
Museer på Åland

Förhöj museiupplevelsen med en specialguidning

Ett besök vid något av Ålands fina museer är alltid uppskattat – men visste du att museerna regelbundet arrangerar specialguidningar av sina...

Pia Mattsson står på gata i New York.
Ålänningar i världen

Jag älskar New York, men återvänder alltid till Åland!

Åländska Pia Mattsson jobbar som advokat på Manhattan, men tillbringar gärna somrarna på Åland där hon gärna hjälper till vid...

 Timrade bodar på ön Klobben vid Silverskär Islands en stjärnklar och stilla natt.
Möten

Åland – en fridfull plats för effektiva möten

Åland är den fridfulla mötesplatsen. Ingen hets och inget jäkt. Inga långa transporter. Inga bilköer. Men mycket att göra på fritiden. Det...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy