Jan och Anna vid Öfvergårds.
Mat från Åland

Finska kocklandslaget sätter äpplen från Åland på tallriken

Till sin vinnande meny under Culinary Olympics (IKA) i Stuttgart valde det finländska kocklandslaget att använda åländsk äpplemust från Öfvergårds.

Sen 2021 har Anna och Jan Alm från Öfvergårds i Tjudö stolt levererat av gårdens produkter till det finska kocklandslaget. I ett pressmeddelande berättar paret att två av Öfvergårds äppelmuster, Collina och Discovery, fick vara med och stråla hos efterrätten i Culinary Team Finlands vinnande meny.

- Denna seger är inte bara en hyllning till finsk matlagning, utan också en berättelse om samarbete och nordisk gastronomi. Under 2021, när FM i Mathantverk hölls på Åland, och samtidigt som Ny Nordisk Mat arrangerade en workshop för unga kockar från hela Norden, knöts kontakten mellan Öfvergårds och det finska kocklandslaget för första gången.

Tävlingen IKA/Culinary Olympics arrangerades den 2-7 februari 2024 i Stuttgart och samlade över 1200 deltagare från 55 olika länder. Tävlingsdagarna resulterade i över 7000 menyer, som visade upp det bästa inom internationell gastronomi.
 

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch