TBL Brunnsborrning Ab

TBL Brunnsborrning Ab

Telefon: +358 (0)18 22230
Mobil: +358 (0)40 748 2063
Kontaktperson: Tony Lundberg
E-post: tbl@aland.net
Postadress: Vesterleden 7, 22140 Mariehamn

Vi hjälper gärna till med bergvärme/geoenergi, vattenbrunnar, berlinerspont, dragstag, rörpåling och horisontalborrning.

TBL brunnsborrning

1999 startade företaget och sedan dess har vår verksamhet vuxit, fler medarbetare har tillkommit och vidareutbildningar pågår kontinuerligt. Med andra ord kan vi hjälpa dig som kund inom många olika typer av borrningsuppdrag. Vi har en modern maskinpark och står för hög kvalité i de uppdrag vi utför.

Vi är även medlem i Borrföretagen vilket innebär att vi uppfyller kraven på att vara en seriös entreprenör med godkända försäkringar och följer deras normer och garantier för brunnar.

 

Arbeten vi utför

Geoenergi

Vi utför borrning för geoenergi vilket innebär att vi hjälper till när värme eller kyla ska hämtas från marken, berget, sjön eller havet. Detta kan i sin tur användas för exempelvis bergvärme.

Vattenbrunnar

Vi hjälper till när det ska borras för vattenbrunnar. Med våra anpassade maskiner för Åland kan vi utföra arbetet på öar och skär och vår utrustning klarar av branta bergsformationer.

Berlinerspont och Dragstag

Spontning/berlinerspont innebär att stabilisera upp marken och ge ett bättre stöd vid schaktning för din byggkonstruktion. Det är även bra vid rasrisk vid branta schakter.

Rörpåling

Rörpåling används när marken innehåller stenar, berget lutar eller att omgivningen är känslig för vibrationer och där vanlig pålning inte går att använda. Rörpålning kan exempelvis användas vid bygge av hus, bryggor, broar och båthus. Diameter från 139 mm - 406 mm.

Horisontalborrning

Det finns många användningsområde för horisontalborrning och en vanligt uppdrag är borrning under väg. Då behöver inte vägen stängas av eller grävas upp. Borrtornen kan ställas in i olika vinklar för olika förhållanden. 

Vi säljer även pumpar och filter samt hjälper till vid transport av oljetankar, ackumulatortankar samt utför betonghåltagningar upp till diameter 350 mm.

 

Miljötillstånd

När du har bestämt dig för att borra måste du söka ett miljötillstånd från ÅMHM. Tänk på att lämna in ansökan i god tid då handläggningstiden kan vara lång. 

Vi kan gärna hjälpa till med din ansökan.