Evenemang

Vimla med vikingar på Vikingadagarna i september

Vikingar i parad på Vikingamarknaden i Saltvik.

Varje sommar arrangeras Vikingamarknaden i Saltvik, som är en av de största i Europa. På grund av COVID-19 ställer man in marknaden 2020 och bjuder istället in till vikingadagar i september.

Under dagarna den 11-13 september välkomnar Fornföreningen Fibula alla vikingar och andra intresserade att besöka vikingabyn .

- Om situationen tillåter det kommer vi att öppna upp byn för vikingar, hantverkare, krigare och försäljare att komma och bo i byn och leva viking! hälsar Fibula och tillägger att byn givetvis också är öppen för besökare som vill titta och handla.

Ett skådespel

I byn är vikingarna tidsenligt klädda och kokar sin mat över öppen eld. En del är duktiga hantverkare som säljer sina alster. Andra är mer inriktade på att slåss eller att uppträda med sång och musik.

På området finns också nybyggda hus i vikingastil, där man även serverar tidsenlig mat och dryck.

Foto: Fornföreningen Fibula/Tinca Björke

VIKINGADAGAR I SALTVIK
Kvarnbo, Saltvik.
11-13 september 2020.
www.fibula.ax

Flygfoto över växthuscaféet Humlan.
Mat från Åland

Goda smaker och fina upplevelser på Syskonhem i Norrby

Till släktgården Syskonhem i Norrby i Lemland välkomnar Malin och Matz Olsson alla som uppskattar god mat i lantlig miljö. På dagtid i...

trälåda öl
Mat från Åland

Närproducerat och alkoholfritt sommarens trender

Efter en vår där restauranger fått fokusera på take-away är sommaren är här och de åländska krogarna får öppna upp igen. Åland Just Nu ringde upp några åländska krogprofiler för att fråga vad sommarens trender kan tänkas bli.

Dejt
Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Pasta hemma vid köksbordet kan vara trevligt men på Sommaråland finns många romantiska platser att upptäcka. Här är tre exempel på hur man kan lyxa till det för en speciell dag eller helt vanlig måndag.

Linda Karlsson, Inger Nygård och Annika Åkerfelt i butiken Viktor Crafts & Design.
Shopping

Viktor, ett hantverkshus att upptäcka. Många gånger.

Viktor med café, konsthantverk, design och återbruk i trivsam blandning är en skattkista fylld med upplevelser för alla sinnen. När du rör...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy