Välkommen till sommarens maritima folkfest i Mariehamn!

Glada kvinnor handlar på sommarloppis utomhus.

Sjöfartsstaden hissar sina segel extra stolt under den glada sommarfesten Sail Åland. Välkommen till Mariehamn den 22-25 juli!

- Det blir aktiviteter från morgon till kväll med marknad, underhållning och god mat och dryck, säger Pia Nyberg i arrangörsgruppen. Här finns något för alla!

Hantverk och Food Trucks

Festområdet är rymligt och luftigt med många sittplatser och sträcker sig från S:t Görans kyrka genom hela esplanaden till västra hamnen. I hamnen bjuder dagarna på aktiviteter och roligheter på parkeringen vid statyn Havets folk, på trädäcket framför fartyget Pommern samt i Engelska parken och Badhusparken.

- Esplanaden fram till Havets folk kommer att fyllas med marknadsstånd och Food Trucks. Här kan du både handla glas, keramik, läder och annat hantverk och äta och dricka gott, lockar Pia Nyberg och tillägger att du bland annat har Bolstaholmsburgare, Ledholmare, thaimat, sushi och Våffelrakans rårakor att se fram emot.

Mat och nöjen

Matresan fortsätter sedan på parkeringen vid Havets Folk där Containerbaren står för serveringen. På Pommernkajen huserar Stallhagen, i badhusparken hittar du ÅSS Paviljongen och i Engelska parken tänder Smakbyn sina kolgrillar.

ÅSS Paviljongen i Mariehamn.
Både stora och små har somriga festligheter att se fram emot på stadens bryggor och i parkerna under Sail Åland 2021.

- I Engelska parken står också vår scen där vi bjuder på program hela dagen. Du kan börja med morgonyoga tillsammans med Ömsen Hälsa, sen blir det allt från shanties, allsång, rockband och dragspelsmusik till gymnastikuppträdanden och repslagning.

För barnen finns två lekområden med underhållning i form av uppblåsbart piratskepp, balansgång och fendergunga till ponnyridning och djur att klappa.

En folkfest att längta efter

I Badhusparken blir det mat och musik hela dagen, men till kvällen ökar feststämningen med mera dans och party.

- Jag ser fram emot en folkfest där vi kan gå runt och mingla på säkert avstånd, köpa hantverk, äta och dricka gott och njuta av all underhållning!

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy