Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Dejt

Fina fisken vid havet

Packa utflyktskorgen och åk till Fina fisken eller en annan fiskdisk på Åland. Köp rökta räkor, en lite laxtårta och kanske något gott till efterrätt för att sedan ta dig ut och njuta i maritim miljö. Varför inte badhusparken med utsikt över Pommern eller Lilla holmen och kombinera med en simtur.

Glampa i Hammarland eller koja i Eckerö

På Airbnb hyr privatpersoner ut sina hem, stugor och mark för andra att bo i en eller flera nätter. De senaste åren har det tillkommit många nya möjliga övernattningsplatser på Åland och för den som är ute efter något romantiskt finns det två som sticker ut lite extra. Glamping vid havet i Hammarland och en trädkoja i skogen i Eckerö. Unika naturupplevelser och en natt borta från hemmet på samma gång.

Kryssa över hela Mariehamn

Det blir alltid lätt att man fastnar i samma hjulspår. Växla upp fredagsdejten genom att vara i rörelse! Börja i Västerhamn med en drink på ÅSS, flytta upp till Nauticaltan för en öl och lite snacks för att sedan röra dig inåt staden för tapas på Boquerian, kanske en ostbricka och hantverksöl på Indigo, huvudrätt på Arken Garden och avsluta med en kaffedrink på Knorrings däck till solnedgången. Rutten och valen går att anpassa i oändlighet och behöver inte vara satta i sten, det viktiga är att prova något nytt.

Foto: Visit Åland/Rebecka Eriksson

Pressbild av Cecilia Zilliacus, konstnärlig ledare vid Katrina kammarmusik.
Evenemang

En härlig vecka kammarmusik med Katrina

Musik från 20-talen och inblickar i olika århundraden får du uppleva när Kulturföreningen Katrina bjuder in till kammarmusikfestival den 11...

Pressbild av Glitterfittan, band från Sverige.
Evenemang

Solidaritet, miljö och människor under Emmausfestivalen

Under två sköna augustikvällar får du uppleva allt från tantkraftcafé till musik och väggmålning när årets Emmausfestival arrangeras den 13...

Leende och glad tjej står bakom cafédisken vid Kafé Kalesch.
Sevärt

Färg, form och fika vid post- och tullhuset

Konsthantverksutställningen Festival och nyöppnade Kafé Kalesch vid Eckerö post- och tullhus är en fin kombination för alla utflyktssugna...

Allt om Åland - banner för sommartävlingar på Aland.com.
Tävla med Aland.com

Kan du ditt Åland? Nu startar tävling nummer 6!

Hela sommaren från 1 juli till 19 augusti kan du delta i vår festliga sommartävling ALLT OM ÅLAND. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna allt från flygbiljetter och restaurangbesök till choklad och äventyr.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy