Resa till Åland

Ta flyget till Åland i vår

Blommande magnolia på Torggatan i Mariehamn.

Under hela april och halva maj är det extra smidigt att flyga till Åland för dig som vill njuta av en skön weekendresa i öriket. 

- Finnairs flygtidtabell i april och halva maj är välanpassad för att besöka Åland. Från och med april flyger Finnair från Helsingfors till Mariehamn fredag och söndag kväll samt lördag förmiddag, säger Tanja Sabel, Airport Manager vid Mariehamns flygplats. 

- Det går alltså smidigt att komma till Åland över helgen – eller stanna en hel vecka – i april och halva maj. Biljettpriset är också attraktivt, från 100 euro tur och retur. 

Förutom Finnair flyger även Air Leap från Åbo till Mariehamn varje vardag.

Tryggt att resa

Flera åtgärder har vidtagits på flygplatserna och ombord på flygen för att resandet ska vara hygieniskt tryggt och säkert. 

- Både flygbolagen och flygplatserna tar Corona på högsta allvar och har sedan pandemin började vidtagit åtgärder för att alla ska kunna resa tryggt. Finavia har till och med vunnit pris av Airport Counsil International för sina hygienåtgärder. 

Om du vill hyra bil direkt på flygplatsen under din vistelse är det också möjligt via Rundbergs biluthyrning.

Foto: Rebecka Eriksson, Visit Åland.

Flyg till Åland

Det gäller att passa på om du vill flyga till Åland i vår. Den 16 maj till 3 juli 2021 är flygplatsen i Mariehamn nämligen stängd för renovering. 

Lagom till högsommaren är flygplatsen och flygen däremot igång igen!

FINNAIR
Helsingfors-Mariehamn-Åbo
www.finnair.com

AIR LEAP
Åbo-Mariehamn
Stockholm-Mariehamn
www.airleap.se

Glad flicka tillsammans med Smart Parks maskot Sparks.
Barnens Åland

Roliga äventyr på Smart Park 

Familjeparken Smart Park välkomnar alla besökare till en glad sommar bland alla roliga utomhusattraktioner samt inomhusaktiviteterna Spark...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com’s sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 3 juni till 1 juli kan du delta i vår festliga sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater till restaurangbesök.

Arlene Pipping, Therese Hjälmarstrand, Lilian Abrahamsson och Philippa Dunderfelt.
Samarbete Må bra

Lärorika månader och en chans att byta riktning i livet!

Ålands Folkhögskola avslutar traditionsenligt året med utomhusutställningen Art Park. Hela gården bubblar av sommarlovsyra efter ett givande...

Fotografi av Lars Lerin.
Museer på Åland

Lars Lerin delar sina ögonblick på Ålands konstmuseum

Akvareller av välkände konstnären Lars Lerin fyller hela Ålands konstmuseum i sommar. Njut av tre salar med verk att upptäcka om och om igen.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy