Resa till Åland

Ta flyget till Åland i vår

Blommande magnolia på Torggatan i Mariehamn.

Under hela april och halva maj är det extra smidigt att flyga till Åland för dig som vill njuta av en skön weekendresa i öriket. 

- Finnairs flygtidtabell i april och halva maj är välanpassad för att besöka Åland. Från och med april flyger Finnair från Helsingfors till Mariehamn fredag och söndag kväll samt lördag förmiddag, säger Tanja Sabel, Airport Manager vid Mariehamns flygplats. 

- Det går alltså smidigt att komma till Åland över helgen – eller stanna en hel vecka – i april och halva maj. Biljettpriset är också attraktivt, från 100 euro tur och retur. 

Förutom Finnair flyger även Air Leap från Åbo till Mariehamn varje vardag.

Tryggt att resa

Flera åtgärder har vidtagits på flygplatserna och ombord på flygen för att resandet ska vara hygieniskt tryggt och säkert. 

- Både flygbolagen och flygplatserna tar Corona på högsta allvar och har sedan pandemin började vidtagit åtgärder för att alla ska kunna resa tryggt. Finavia har till och med vunnit pris av Airport Counsil International för sina hygienåtgärder. 

Om du vill hyra bil direkt på flygplatsen under din vistelse är det också möjligt via Rundbergs biluthyrning.

Foto: Rebecka Eriksson, Visit Åland.

Flyg till Åland

Det gäller att passa på om du vill flyga till Åland i vår. Den 16 maj till 3 juli 2021 är flygplatsen i Mariehamn nämligen stängd för renovering. 

Lagom till högsommaren är flygplatsen och flygen däremot igång igen!

FINNAIR
Helsingfors-Mariehamn-Åbo
www.finnair.com

AIR LEAP
Åbo-Mariehamn
Stockholm-Mariehamn
www.airleap.se

Skål med musslor från Smakbyn.
Mat från Åland

Smakbyn säsongsstartar med nybyggen och temahelger 

Musslor och öl, långkok, choklad, hållbarhet och Björklunds burgarbar är bara några exempel på vårens och försommarens temahelger vid...

Personal i klädbutiken Modex.
Shopping

Favoritkläder för vardag och fest

Modex i Maxinge lockar med ett stort utbud av mode och kläder för alla åldrar och smaker. Bland butikens kvalitetsmärken för damer, herrar och unga vuxna är det lätt att hitta nya favoriter.

Orientaliskt koncept för heminredning. Wabi sabi.
Shopping

Pandemin sätter trenderna för 2021

Nostalgi, lugn och en längtan bort. Inredningsexperten Eva-Jo Hancocks berättar om sina trendspaningar för 2021 i Åland Just Nu.

Vägen upp mot Borgboda fornborg.
Aktiviteter

Borgboda fornborg – en rolig vandring för hela familjen

På Borgberget låg under yngre järnåldern (400-1000 e Kr) en borg där bygdens invånare kunde söka skydd under oroliga tider. I dag kan du...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy