Golf på Åland

Storspelare till Åland under Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.

Ladies European Tour (LET) väljer Åland och Slottsbanan vid Ålands Golfklubb för tävling den 1-3 september. Välkommen till ett familjärt golfevenemang i världsklass!

Varje år arrangeras cirka 30 internationella LET-tävlingar. Förra året arrangerades en av dem på Aura Golf i Åbo, i år är det Ålands tur att stå för värdskapet.

- Vi väldigt stolta och glada över att LET – som är den näst högsta internationella damtouren i världen – väljer att förlägga en av sina deltävlingar på Åland. Det är en viktig kvalitetsstämpel som ÅGK får som anläggning, säger klubbdirektör Björn Wennström.

- Vi räknar med att deltävlingen kommer att attrahera publik både på hemmaplan och utifrån och uppskattar ett publikantal på cirka 5.000 personer under de tre tävlingsdagarna.

Högklassiga greener

Sommaren 2020 nyöppnade golfklubben Slottsbanan efter en rejäl ombyggnad. Resultatet är en omtyckt bana med ännu mer havkontakt och greenområden av högsta europeiska klass.

- Vi får oerhört mycket beröm för banans vackra sträckning längs Slottssundet och för att atmosfären i klubben är så välkomnande.
Den 1-3 september kan du se fram emot att vara med när cirka 120 professionella internationella damgolfare möts vid Ålands Golfklubb för att tävla på Slottsbanan. I prispotten ligger 250 000 euro.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken

1-3 september 2022 vid Ålands Golfklubb i Kastelholm.

Läs mer om den internationella LET-deltävlingen på Ålands Golfklubb.

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy