Golf på Åland

Spela högklassig golf med havskontakt

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.

Av spelarna får nya Slottbanan beröm för sin vackra sträckning längs Slottssundet, där du har utsikt över havsviken från alla 18 hål.

Det är inte bara spelarna som rankar Slottsbanan vid Ålands Golfklubb högt. Även Ladies European Tour, som är den näst högsta internationella damtouren i världen, ser banans potential och väljer att lägga en av tourens deltävlingar på Åland.

Den 1-3 september samlas cirka 120 professionella internationella damgolfare vid golfklubben för att tävla på Slottsbanan i Åland 100 Ladies Open, ett arrangemang som väntas locka stor publik.

Fina spelmöjligheter

Förutom Slottsbanan står även Kungsbanan till förfogande, en vacker kuperad 18-hålsbana med skogskaraktär. Korthålsbanan Prinsessan med sex par 3-hål är perfekt för alla som vill testa på golf, eller behöver öva på tekniken.

Vid golfklubben finns också omklädningsrum med bastu, övningsområden, shop och restaurang liksom möjlighet att ta en eller flera golflektioner.

Foto: Jacob Sjöman

Besök Ålands Golfklubb

Kastelholmsnäsvägen 22, Kastelholm
www.agk.ax

Åland 100 Ladies Open vid Ålands golfklubb

Anna och Obi Marquardt vid Ålands Karamelleriet.
Barnens Åland

Visste du att Åland smakar smultron?

Åtminstone när godistillverkaren Ålands Karamelleriet i Smakbyn fångar smaken av Åland i sina handgjorda karameller. Testa en Ålands Flagga...

Ön Klobben med sina sjöbodsliknande stugor och havet i horisonten.
Öar och skärgård

Klobben lockar med öppen ö

Verksamheten vid Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 14-15 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben även...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com's sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 16 juni till 13 juli kan du delta i vår fina sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater och Rockoffpass till restaurangbesök.

Skylt med alla sevärdheter vid fiskeläget i Käringsund.
Sevärt

I Eckerö finns något för alla

Konst, kultur, historia, mat och aktiviteter. Vad väljer du? I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Pampigast i Eckerö är det gula post-...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy