Aktiviteter

Spela golf längs Slottsundets strand

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.

En helt ny golfupplevelse väntar på Åland! Slottsbanan öppnades i fjol efter en rejäl ombyggnad och premiärspelarna var förtjusta.

Den danska golfarkitekten Philip Spogárd fick uppdraget att planera om Slottsbanan, som drivs av Ålands Golfklubb, och han stuvade om rejält. Det blev en ny bansträckning med flera både helt nya och delvis ombyggda hål.

I ombyggnaden har närheten till den natursköna havsviken, Slottssundet, och det medeltida slottet lyfts fram ännu mer. Faktum är att viken numera syns från alla 18 hål.

Flera hål går precis vid strandkanten som hål 9 och 10 och de utmanar både elit och glada amatörer. Här gäller det att välja spellinje efter mod och förmåga. Över vattnet eller en säkrare linje in mot land?

 Vid klubbens anläggning i Kastelholm finns ytterligare en 18-hålsbana, Kungsbanan, och Prinsessan med sex korthål. Omklädningsrum med bastu, övningsområden, shop och restaurang finns också liksom möjlighet att ta en eller flera golflektioner.

Golf i Eckerö

Också i Kyrkoby i Eckerö finns en 18-hålsbana som byggts dels på åkermark, dels i skog. 

Varje hål har fyra utslagsplatser. Det betyder att banan passar spelare av olika kaliber – även färska nybörjare som föredrar kortare hål.

Gästspelare med grönt kort och medlemskap i en golfklubb är välkomna. Vid banan finns en driving range och ett servicehus med duschar.

Golfa på Åland

Ålands Golfklubb, www.agk.ax 

Eckerö Golf, www.eckerogolf.ax  

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy