Evenemang

Sommarteater med dramatik i skärgårdsbyn Degerby

Hand som håller i ett ägg, och skuggan av barnet som handen tillhör.

I år bjuder Föglö sommarteater in till Den som inget har, ett händelserikt drama i en akt med många intriger kring livets orättvisor den 1-7 juli.

Den som inget har spelas utomhus på gården vid Brandkårshuset i Degerby den första veckan i juli. Pjäsen är Föglö sommarteaters sjätte uppsättning sedan starten 2017. Även detta år är det Daniel Lindström som står för både manus och regi. 

- Tidigare har vi bara spelat komedi och varieté, men på publikens önskemål blir det drama i år. Den som inget har är ett sorgligt drama med många vändpunkter, som lockar mer till gråt än skratt, säger han.

Många vändningar

Året är 1897 och du får möta den fattiga torparsonen Amos, som lever tillsammans med sin svårt sjuka änkemor. I ren desperation tvingas han en dag stjäla ägg från fina familjen Andersson i granngården Storgårds, vilket inte sker ostraffat. Men vilken vändning tar historien när Amos senare förhindrar att dottern vid Storgårds mister livet?

- Det är en fullmatad timme med många vändningar fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan, säger Daniel Lindström, som också vill lyfta skärgårdsbyn Degerby som ett utflyktsmål i sommar.

- Det är en trevlig kombination där du både får komma ut i skärgården och uppleva sommarteater. Promenera gärna runt i Degerby och njut av skärgårdsmiljön, spela minigolf eller ät god mat vid restaurang Seagram, Carlsro badhotell eller Enigheten i samband med ditt teaterbesök!

Föglö sommarteater presenterar Den som inget har

Entimmes drama i en akt. Spelas utomhus, tänk på kläder efter väder!

Rekommenderas från 10 år.

Speldatum

Fredag 1.7 kl. 19
Lördag 2.7 kl. 19
Söndag 3.7 kl. 13
Tisdag 5.7 kl. 19
Onsdag 6.7 kl. 19
Torsdag 7.7 kl. 19.

Biljettbokning

Ring på telefon +358 457 3432676.

Vuxen 20 euro, ungdom 10 euro.

Biljetter går också att köpa på plats innan föreställningen.
OBS! Endast kontant betalning!

Besök Ålandstrafiken för Föglöfärjans turlista.

Gott att äta i Degerby

Carlsro badhotell

Restaurang Seagram

Gästhem Enigheten.

Anna och Obi Marquardt vid Ålands Karamelleriet.
Barnens Åland

Visste du att Åland smakar smultron?

Åtminstone när godistillverkaren Ålands Karamelleriet i Smakbyn fångar smaken av Åland i sina handgjorda karameller. Testa en Ålands Flagga...

Ön Klobben med sina sjöbodsliknande stugor och havet i horisonten.
Öar och skärgård

Klobben lockar med öppen ö

Verksamheten vid Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 14-15 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben även...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com's sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 16 juni till 13 juli kan du delta i vår fina sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater och Rockoffpass till restaurangbesök.

Skylt med alla sevärdheter vid fiskeläget i Käringsund.
Sevärt

I Eckerö finns något för alla

Konst, kultur, historia, mat och aktiviteter. Vad väljer du? I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Pampigast i Eckerö är det gula post-...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy