Mat från Åland

Sommarkafé i Övernässtugan

Övernäsgården i Mariehamn.

Ta en fikapaus i Mariehamns äldsta hus, Övernässtugan, som ligger i den södra ändan av Parkgatan. 

Övernäs by låg i början av 1800-talet på den plats där staden Mariehamn anlades med början 1861. Det var en bondby med några gårdar och 33 invånare. Övernässtugan är det enda hus som i dag återstår av den gamla byn.

Medlemmar i Mariehamns Marthaförening driver ett sommarkafé i stugan. Det är öppet onsdagar klockan 12–15 från och med 30 juni till och med 28 juli. Eventuellt också den 4 augusti.

Evenemang vid Övernässtugan

Se alla evenemang i kalendern

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy