Tove Lönnqvist, Marie Melander och Bosse Segerström vid 3 Partners Ab.

Smidigt med juridik och fastighetsförmedling under samma tak

Nystartade fastighetsmäklaren 3 Partners Ab kombinerar lång erfarenhet inom fastighetsbranschen med juridik och lantmäteri. En uppskattad kombination bland företagets kunder säger bolagets delägare Marie Melander.

I det nybildade bolaget ingår förutom Marie Melander även Tove Lönnqvist och Bosse Segerström.
- Vi såg fördelarna med vår kompetens inom olika områden, det blir en bra mix i bolaget, säger Marie Melander och tillägger att alla tre delägare också är tillgängliga som offentliga köpvittnen.

- Så det går bra att kontakta oss även om du inte säljer din fastighet via förmedling utan bara behöver hjälp med att upprätta ett köpebrev. 

Hjälp med juridiken

För den juridiska kompetensen står Tove Lönnqvist, som förutom 3 Partners även driver Ålands Juristkonsult Ab. I de juridiska tjänsterna ingår främst arvs- och familjerätt men också fastighetsrätt med bouppteckningar, testamenten och arvskiften.

- Tove har jobbat som jurist i snart 30 år och har kunskap om bland annat jordförvärvsärenden, köpebrev, gåvobrev, bolagsbildningar och skattefrågor – det vill säga frågor som också ingår i de flesta förmedlingsärenden, säger Marie och tillägger att det ibland finns ett behov av att sälja fastigheter i samband med bouppteckningar.

- Då kan vi erbjuda våra kunder extra service eftersom de också kan sälja sina objekt via oss. På så sätt får de "allt samlat under samma tak" och kan i lugn och ro starta sitt förmedlingsuppdrag med oss som de redan känner. Dessutom har vi redan alla handlingar färdiga och de behöver inte börja om hela processen hos ett nytt bolag.

Värdering och lägenhetsförsäljning

Vid Ålands Juristkonsult Ab jobbar även Marie själv sen 2018 som kvalificerad juridisk handläggare.
- Jag har också jobbat 12 år på bank och har lång erfarenhet inom mäklarbyrå, där jag har specialiserat mig på lägenhetsförsäljningar och värderingar. Sammanlagt har jag sålt fler än 500 lägenheter runt om på Åland. 

Marie sköter även om förmedling av fritidsobjekt, bostadshus och annan fast egendom. 
- Min kombinerade arbetserfarenhet inom bank, fastighetsförmedling och juridiska tjänster är en fördel i 3 Partners

Eftersom Marie har bott utomlands är hon också bolagets givna kontaktperson när det gäller ärenden på engelska.

Lantmäteri och alla typer av fastigheter

Bosse Segerström är bolagets tredje partner. Han är i lantmätare i grunden, men har även jobbat många år på mäklarbyrå. 

- Bosse har en bred erfarenhet av förmedlingsärenden och är ett välbekant ansikte för många ålänningar. Han har förmedlat mängd av fastigheter och har erfarenhet av det mesta inom försäljning av fast egendom med allt från bostadshus och fritidsobjekt till skogsskiften och holmar. Han sköter även om ägobytesavtal och servitutsavtal.

Söker du ny bostad, ett fritidsobjekt eller kanske en tomt? 

Gå då in på www.3partners.ax och registrera dig på 3 Partners nyhetsbrev så är du alltid uppdaterad om de senaste objekten som kommer ut på marknaden. 

Kontakta 3 Partners

Östra Esplanadgatan 7, Mariehamn
Telefon + 358 18 22070
www.3partners.ax

Till bolagets tjänster hör fastighetsförmedling samt värderingar, uppgörande av köpebrev och gåvobrev, lagfartsuppdrag, ägobytesavtal, servitutsavtal, delningsöverenskommelser och jordförvärvstillstånd.