Mat från Åland

Smakbyn säsongsstartar med nybyggen och temahelger 

Skål med musslor från Smakbyn.

Musslor och öl, långkok, choklad, hållbarhet och Björklunds burgarbar är bara några exempel på vårens och försommarens temahelger vid Smakbyn.

I år satsar Smakbyn på smakupplevelser och stor variation med hjälp av temahelger när restaurangen inleder vår- och försommarsäsongen.

- Genom att tänka nytt alla helger utmanar vi oss själva, vi stannar inte i gamla spår. Samtidigt blir det mer spännande för våra gäster, det händer alltid något i Smakbyn, säger hovmästare Anni Lindborg.

Hur kommer ni på alla roliga teman?
- Säsongstänket har lite försvunnit och vi vill gärna återgå till det genom att använda råvarorna när de är som bäst och växer runt omkring oss. Det är inte speciellt hållbart att transportera mat över hela världen, och är heller inte bra för kvaliteten.

Smakbyn passar också på att uppmärksamma många internationella – och nationella – matdagar. Valborg och morsdag till exempel.

Godis och chark

Förutom temahelgerna har Smakbyn också mycket annat på gång inför säsongen 2021.
- Vi genomgår just nu en hel del ombyggnader, till exempel bygger vi ett eget charkuteri och så bygger vi ut och om vår bardisk. Dessutom kommer en godistillverkare att flytta in, så det finns mycket nytt att titta på och uppleva i Smakbyn i år! hälsar Anni, och avslutar:

- En restaurang är ingenting utan gäster. Det är samspelet mellan dig som gäst och oss i personalen som skapar atmosfären, stämningen och trivseln. Vi vill skapa Smakbyn tillsammans med dig!

Besök Smakbyn

Slottsvägen 12, Kastelholm.
Telefon +358 18 43666
info@smakbyn.ax
www.smakbyn.ax

Personal i klädbutiken Modex.
Shopping

Favoritkläder för vardag och fest

Modex i Maxinge lockar med ett stort utbud av mode och kläder för alla åldrar och smaker. Bland butikens kvalitetsmärken för damer, herrar och unga vuxna är det lätt att hitta nya favoriter.

Orientaliskt koncept för heminredning. Wabi sabi.
Shopping

Pandemin sätter trenderna för 2021

Nostalgi, lugn och en längtan bort. Inredningsexperten Eva-Jo Hancocks berättar om sina trendspaningar för 2021 i Åland Just Nu.

Vägen upp mot Borgboda fornborg.
Aktiviteter

Borgboda fornborg – en rolig vandring för hela familjen

På Borgberget låg under yngre järnåldern (400-1000 e Kr) en borg där bygdens invånare kunde söka skydd under oroliga tider. I dag kan du...

Närbild på gröna plantor som är odlade i plastflaskor.
Odling och trädgård

Släpp plantorna loss, det är vår!

Varför är odling så roligt? Och var ska man börja om man knappt har odlat något tidigare? Aland.com har frågat Jenny Enbär, nybliven...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy