Mat från Åland

Smakbyn säsongsstartar med nybyggen och temahelger 

Skål med musslor från Smakbyn.

Musslor och öl, långkok, choklad, hållbarhet och Björklunds burgarbar är bara några exempel på vårens och försommarens temahelger vid Smakbyn.

I år satsar Smakbyn på smakupplevelser och stor variation med hjälp av temahelger när restaurangen inleder vår- och försommarsäsongen.

- Genom att tänka nytt alla helger utmanar vi oss själva, vi stannar inte i gamla spår. Samtidigt blir det mer spännande för våra gäster, det händer alltid något i Smakbyn, säger hovmästare Anni Lindborg.

Hur kommer ni på alla roliga teman?
- Säsongstänket har lite försvunnit och vi vill gärna återgå till det genom att använda råvarorna när de är som bäst och växer runt omkring oss. Det är inte speciellt hållbart att transportera mat över hela världen, och är heller inte bra för kvaliteten.

Smakbyn passar också på att uppmärksamma många internationella – och nationella – matdagar. Valborg och morsdag till exempel.

Godis och chark

Förutom temahelgerna har Smakbyn också mycket annat på gång inför säsongen 2021.
- Vi genomgår just nu en hel del ombyggnader, till exempel bygger vi ett eget charkuteri och så bygger vi ut och om vår bardisk. Dessutom kommer en godistillverkare att flytta in, så det finns mycket nytt att titta på och uppleva i Smakbyn i år! hälsar Anni, och avslutar:

- En restaurang är ingenting utan gäster. Det är samspelet mellan dig som gäst och oss i personalen som skapar atmosfären, stämningen och trivseln. Vi vill skapa Smakbyn tillsammans med dig!

Besök Smakbyn

Slottsvägen 12, Kastelholm.
Telefon +358 18 43666
info@smakbyn.ax
www.smakbyn.ax

Glad flicka tillsammans med Smart Parks maskot Sparks.
Barnens Åland

Roliga äventyr på Smart Park 

Familjeparken Smart Park välkomnar alla besökare till en glad sommar bland alla roliga utomhusattraktioner samt inomhusaktiviteterna Spark...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com’s sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 3 juni till 1 juli kan du delta i vår festliga sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater till restaurangbesök.

Arlene Pipping, Therese Hjälmarstrand, Lilian Abrahamsson och Philippa Dunderfelt.
Samarbete Må bra

Lärorika månader och en chans att byta riktning i livet!

Ålands Folkhögskola avslutar traditionsenligt året med utomhusutställningen Art Park. Hela gården bubblar av sommarlovsyra efter ett givande...

Fotografi av Lars Lerin.
Museer på Åland

Lars Lerin delar sina ögonblick på Ålands konstmuseum

Akvareller av välkände konstnären Lars Lerin fyller hela Ålands konstmuseum i sommar. Njut av tre salar med verk att upptäcka om och om igen.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy