Kvinna och barn på stranden vid Käringsund Resort.
Barnens Åland

Sköna sommardagar på stranden

Egentligen räcker det med sol och bad för att göra hela familjen nöjd. Tur att det finns massor av båda på Åland! 

På Åland finns allmänna badstränder i alla väderstreck, du hittar alltid en som är i lä för vinden. Småbarn gillar sandstrand, äldre barn vill ha hopptorn. Bambölevik i Finström har både och. Plus klippor, gräsmatta och picknickbord med eldstad. Badplatsen ligger i en skyddad vik där vattnet ofta är lite varmare än på andra platser.

Badstranden Sinting i Degerby är en liknande pärla. Här finns en sandstrand som uppskattas av de yngsta i familjen och ett hopptorn för dem som gillar att kasta sig i havet från högre höjder.

Vid Västerviken i Haraldsby finns sandstrand, hopptorn och volleybollnät, men det är inte en långgrund sandstrand. För familjer med mindre barn passar Notplan i Kroklund bättre. Även här finns hopptorn, sandstrand och beachvolleyplan. Småbarnsfamiljer gillar även Bomarsund i Sund, Knutnäs i Geta och Klockarholmen i Lemland.

Käringsund Resort i Eckerö är ett tips för dig som vill ha allt samlat. Köp ett aktivitetsband och varva salta dopp och poolhäng med minigolf och trampbåtar.

Uppskattat havsbad

Omtyckt av alla är den långsträckta stranden i Degersand med sin obrutna horisont mot havet i väster. Här gillar både stora och små att kasta sig ut i vågorna. Dessutom finns både strandbar och omtyckt restaurang när det behövs påfyllning av mat och dryck.

I Mariehamn finns tre barnvänliga badstränder, Lilla holmen, Nabben och Gröna Udden.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch