Mat från Åland

Skön atmosfär och goda cocktails i Indigos nya bar

Bartender bakom bardisken på The Calypso Bar vid Indigo i Mariehamn.

Ålands första renodlade cocktailbar hittar du i stenhuset vid lilla torget mitt i Mariehamn. Här har Indigos krögare Stig Grönlund med personal skapat The Calypso Bar, en intim och trevlig mötesplats med hängivna bartenders och härlig musik.

- Det är en renodlad cocktailbar med begränsat utbud och utan matservering där vi försökt skapa en hipster- och speakeasy feeling, förklarar Stig Grönlund. Eller som vår bartender Joel Lindholm säger – grundidén är en cocktailbar i kameleontstil. 

Rom och gin

Tanken är att baren ska vara levande och byta inriktning enligt säsong och möjligheter.
- Vi jobbar med utrymmet som en popup-bar. Nu kör vi Stallhagen och Åland Distillerys longdrink på fat vilket vi inte har någon annanstans. 

Inför baröppningen har Joel Lindholm därför tagit fram ett 10-tal unika drinkar och cocktails som är baserade på rom eller gin. 
- Just nu rekommenderar vi Bees Knees på åländsk gin, honung, citron och Booker´s Bitter, säger Stig.

Vy uppifrån över baren inne i The Calypso Bar.
The Calypso Bar är redo för cocktails och hålligång.

Unik bar i unik byggnad

Redan hösten 2019 tog Indigo över hyreskontraktet för stenhuset, som ligger vägg i vägg med Indigo restaurang & bar. Från början var planen en ambitiös renovering av alla tre våningar bara man hittat en lösning för isolering och nödutgångar i det K-märkta huset.

- Sen kom Covid-19 och vi var tvungna att lägga allt på is. Men när gästtillströmningen ökade mer än vi vågat hoppas på i juli ville vi utöka serveringsområdet för att få in mer gäster men fortfarande hålla avstånd. Då tog vi ett snabbt beslut att öppna i stenhuset – allt skedde på en och en halv vecka från planering till öppning!

Stig berättar att man inte har inte använt någon inredare utan utgått från den unika och lite råa känsla som byggnaden besitter.
- Det är inspirerat från barer vi själva gillar och andra coola hipsterbarer. Jag och Simon Högblom, som är grafisk designer och spelar skivor hos oss, designade och bollade idéer med hjälp av vår byggare Johan Vickman som byggt flera restauranger. Sen plockade vi in hyresvärden och Gert Sviberg för att stämma av och han gav fina idéer. Vi har också beaktat bartendrarnas behov och input. 

Gästspel och events

Under öppningshelgen gästspelade Åland Distillery i baren och Stig berättar att man planerar att köra olika gästspel även framöver. Baren kan också användas för olika event eller exempelvis vinprovningar.

- Allt beror på hur länge vi kan hålla baren öppen då det förmodligen kan bli kyligt mot hösten och vintern, men vi har lite idéer om allt från ostron- och champagnekvällar till mer renodlade DJ-kvällar.

Besök Indigos cocktailbar

THE CALYPSO BAR
Torggatan 1, Mariehamn 
Besök Indigo på Facebook för aktuell info om öppettider och events i The Calypso Bar.

Pressbild av Cecilia Zilliacus, konstnärlig ledare vid Katrina kammarmusik.
Evenemang

En härlig vecka kammarmusik med Katrina

Musik från 20-talen och inblickar i olika århundraden får du uppleva när Kulturföreningen Katrina bjuder in till kammarmusikfestival den 11...

Pressbild av Glitterfittan, band från Sverige.
Evenemang

Solidaritet, miljö och människor under Emmausfestivalen

Under två sköna augustikvällar får du uppleva allt från tantkraftcafé till musik och väggmålning när årets Emmausfestival arrangeras den 13...

Leende och glad tjej står bakom cafédisken vid Kafé Kalesch.
Sevärt

Färg, form och fika vid post- och tullhuset

Konsthantverksutställningen Festival och nyöppnade Kafé Kalesch vid Eckerö post- och tullhus är en fin kombination för alla utflyktssugna...

Allt om Åland - banner för sommartävlingar på Aland.com.
Tävla med Aland.com

Kan du ditt Åland? Nu startar tävling nummer 6!

Hela sommaren från 1 juli till 19 augusti kan du delta i vår festliga sommartävling ALLT OM ÅLAND. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna allt från flygbiljetter och restaurangbesök till choklad och äventyr.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy