Gammaldags segelbåt närmar sig bodarna på ön Klobben vid Silverskär Islands.
Se & Göra

Silverskär lockar med sommarmiddag och öppna öar

Silverskär Islands med fyra öar i Ålands skärgård är en unik anläggning på Åland. I vår och sommar har även du som enskild gäst möjlighet att njuta av miljöerna vid det gamla skärgårdshemmanet. 

Boka en sommarmiddag på Silverskär eller följ med på öppen ö till Klobben, ett modernt fiskeläge vid randen till havet.

Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 25-26 maj och 12-13 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben som enskild gäst. Eller så bokar du sommarmiddag på huvudön Silverskär med möjlighet till övernattning den 24 juli.

Njutbart i skärgården

Klobben är en ö vid randen till havet där du bor i stugor – bodar – som för tankarna till gamla tiders fiskeläger. Lägg till god mat och bastubad och du har ett härligt sommarminne fyllt av skärgård när den är som allra finast.

Dukade bord på bryggan med vattnet i bakgrunden på Klobben vid Silverskär Islands.

- Ett besök passar ypperligt för ett litet kompisgäng, syjuntan eller liknande, tipsar Kickan Holmberg vid Silverskär Islands. Klobben är vanligtvis så fullbokat av grupper att vi inte kan ordna så många tillfällen där även enskilda personer kan boka en bod med plats för 3-4 personer.

Lyxigt ö-liv

I Klobben-paketet ingår förutom båttransport och boende i en av Klobbens bodar även välkomstfika, middag tillagad av Silverskärs kockar, bastubad samt skärgårdsbrunch innan avfärd följande dag.

Ryggarna på två kvinnor som står i en sommaräng på skärgårdsön Silverskär och blickar ut mot havet.

Upplägget för sommarmiddagen är liknande, men här är det med övernattning i dubbelrum i Ladugårds eller Bodlängan på Silverskär samt en morgonfrukost istället för brunch. Däremellan får du njuta av öppen ö med allt från kajakturer eller promenader till dopp i havet.

Boka sommarens Silverskärs-upplevelse

Kontakta Silverskär Islands för bokning och mer information om sommarmiddag och öppen ö på Klobben på e-post: info@silverskar.ax

Sommarmiddag på Silverskär 2024.

Öppen ö på Klobben 2024.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch