Mat från Åland

Samla på mysiga caféupplevelser!

Sällskap som fikar på uteserveringen vid Brobacka café på Åland.

Utflykten blir roligare om du har något gott att se framemot. Här hittar du tips på trevliga caféstopp för dig som cyklar eller kör bil från Mariehamn längs huvudväg 2.

Första stoppet blir Brobacka gästhem och café i Björsby. Brobacka ligger nära huvudvägen, men det märks inte. Det röda trähuset med sin lummiga trädgård och lantliga inredning är verkligen en rofylld liten bubbla. Här stannar du gärna länge och njuter av god lunch eller fika omgiven av syrener och silverpopplar i slänten ner mot den lilla strömmen.

Nygräddade våfflor

Kör vidare genom Godby och sväng sen till höger mot Strömsängarna och Gretas lilla gårdscafé och butik med utvalda second hand-produkter. Slå dig ner inomhus eller i trädgården och njut av nygräddade våfflor och andra hembakta godsaker. Du kan också be om att få en kaffekorg att ta med ner till stranden. Värdparet Greta Sundström och Birger Karlsson är dessutom båda flinka på dragspelet. Om du har tur kanske du får höra dem spela!

Ålandspannkaka

Väl värt ett besök är också utsiktscaféet Uffe på Berget strax innan Färjsundsbron över mot Saltvik. Här kan du njuta av sött eller salt fika och titta på den fina utsikten. Ålandspannkakan, som i år utsågs till århundradets åländska maträtt, är caféets storsäljare.

Om du vill göra en liten avstickare från huvudväg 2 rekommenderar vi också stenugnsbageriet Johannas hembakta med café vid Stalldalens strandpensionat i Grelsby.

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy