Barnens Åland

Roliga äventyr på Smart Park 

Glad flicka tillsammans med Smart Parks maskot Sparks.

Familjeparken Smart Park välkomnar alla besökare till en glad sommar bland alla roliga utomhusattraktioner samt inomhusaktiviteterna Spark Laser Arena för de äldre och Kollornas värld för de yngre. 

Mattias Eriksson vid Smart Park berättar familjparken i år lockar med två nyheter.
- Den ena är studslandet med tre stora in-ground studsmattor och den andra nyheten är en hoppbana med stall för käpphästar. 

Studsland med studsmattor vid familjeparken Smart Park på Åland.
Hoppigt och härligt i Smart Parks nya studsland.

Spännande spel

Spark Laser Arena är inhyst i gamla restaurang Rusell vid ingången till Smart Park och fungerar som en egen enhet. Du alltså välja att enbart göra Laser Tag eller så kan du inkludera den i parkbesöket till rabatterat pris. 
- Det är den första Laser Tag-attraktionen på Åland. Det påminner om paintball, men eftersom det handlar om laserljus gör det inte ont när du blir träffad.

Attraktionen passar en bred  åldersgrupp, alla från 7 år upp till vuxna. Här kan tio deltagare spela samtidigt, antingen i lag eller alla mot alla. En spelomgång tar ungefär 18 minuter och det finns ett antal olika spel som du kan välja mellan.
- Vi ser flera målgrupper utöver våra besökare på sommaren som exempelvis barnkalas, företagsgrupper eller kompisgäng.

Illustration Laser Spark Arena
Smart Parks maskot Spark gillar också att spela Laser Tag.

Spark Laser Arena är öppen året runt mot bokningar samt under utvalda helger och skollov. Under sommarsäsongen är öppettiderna samma som resten av parken. 

Kollorna lever vidare

Omtyckta vid Smart Park är också Kollornas värld, som är baserad på böckerna om Kollorna av Ann-Christine Waller med illustrationer av Anni Wikberg. Vintern 2019 visades den omtyckta barnutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn. 

- Nu har vi tagit över Kollornas värld till oss, där de har fått ett eget utrymme ovanför parkens restaurang, säger Mattias Eriksson. Attraktionen är del av parkens helhet och passar främst de mindre barnen.

I anslutning till Kollorna hittar du också parkens interaktiva sandlåda och attraktionen Playfloor där du spelar genom att styra med dina fötter. Perfekt för regniga dagar.

Ännu mer skoj

Förutom inomhusaktiviteterna finns också mycket roligt att roa sig med utomhus på Smart Park. Du kan till exempel köra små bilar eller trambilscross, testa inte-röra-marken-banan, köra elfartyg i sjön eller hälsa på djuren vid bondgården.

Glada barn vid vattenleken Bomarsund vid familjeparken Smart Park.
Glada barn i vattenleken Bomarsund.

Bland attraktionerna finns också Bomarsund som består av två borgar som du kan försvara med vattenkanoner. Här finns också ett antal hinder som klätternät, kryplabyrinter och ramper. 
- Som en äventyrsbana på grunt vatten. Kom ihåg att ta med ombyteskläder och handduk för man blir garanterat våt! 

Besök Smart Park i Eckerö

Eckerövägen 388, Eckerö.
Telefon +358 40 550 0166
www.smartpark.ax

Öppet:
Lördagar i juni den 19.6 och 26.6 klockan 12-18.
28.6–14.8 öppet måndag till lördag klockan 11-18 (söndagar stängt).
Lördagar i augusti den 21.8 och 28.8 klockan 12-18.

Förutom Laser Tag Arena, som har en högre målgrupp, vänder sig parken till alla mellan 2 och 12 år, deras anhöriga och alla andra som har barnasinnet i behåll. 

Glada kvinnor handlar på sommarloppis utomhus.
Samarbete

Välkommen till sommarens maritima folkfest i Mariehamn!

Sjöfartsstaden hissar sina segel extra stolt under den glada sommarfesten Sail Åland. Välkommen till Mariehamn den 22-25 juli! - Det blir...

Stenar på röd granit.
Samarbete Må bra

Njut mer av Åland - hitta sköna behandlingar här!

Lugnet i vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta sköna och rofyllda upplevelser! Yogainstruktörer...

Tjej som paddlar i röd kajak på Åland.
Hemester på Åland

Upplev mer av Åland - hitta aktiviteter här!

Vår åländska skärgårdsnatur är magisk. Ta hjälp av lokala experter för att hitta det du vill göra! Fiskeguider visar dig de bästa...

Collage med pärmbilder för turistbroschyren Åland Guide 2021.
Fakta om Åland

Åland Guide - din bästa följeslagare

Åland Guide är din bästa följeslagare när du vill upptäcka Åland! I broschyren hittar du tips på aktiviteter, evenemang och sevärdheter över...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy