Barnens Åland

Roliga äventyr på Smart Park 

Glad flicka tillsammans med Smart Parks maskot Sparks.

Ännu har familjeparken Smart Park dörrarna öppna för säsongen och man lockar med två nya attraktioner – Spark Laser Arena för de äldre och Kollornas värld för de yngre. 

Mattias Eriksson vid Smart Park berättar mer:
 - Spark Laser Arena är den första Laser Tag-attraktionen på Åland. Det påminner om paintball, men eftersom det handlar om laserljus gör det inte ont när du blir träffad.

Spännande spel

Spark Laser Arena är inhyst i gamla restaurang Rusell vid ingången till Smart Park och fungerar som en egen enhet. Du alltså välja att enbart göra Laser Tag eller så kan du inkludera den i parkbesöket till rabatterat pris. 

Attraktionen passar en bred  åldersgrupp, alla från 7 år upp till vuxna. Här kan tio deltagare spela samtidigt, antingen i lag eller alla mot alla. En spelomgång tar ungefär 18 minuter och det finns ett antal olika spel som du kan välja mellan.
- Vi ser flera målgrupper utöver våra besökare på sommaren som exempelvis barnkalas, företagsgrupper eller kompisgäng.

Planen är att hålla attraktionen öppen året runt mot bokningar samt under utvalda helger. Under sommarsäsongen är öppettiderna samma som resten av parken . 

Illustration Laser Spark Arena

Kollorna lever vidare

Årets andra nyhet vid Smart Park är Kollornas värld, som är baserad på böckerna om Kollorna av Ann-Christine Waller med illustrationer av Anni Wikberg. Vintern 2019 visades den omtyckta barnutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn. 

- Nu har vi tagit över Kollornas värld till oss, där de har fått ett eget utrymme ovanför parkens restaurang, säger Mattias Eriksson. Attraktionen är del av parkens helhet och passar främst de mindre barnen.

Glada barn vid vattenleken Bomarsund vid familjeparken Smart Park.
Glada barn i vattenleken Bomarsund.

Ännu mer skoj

Förutom nyheterna finns också mycket annat roligt att roa sig med på Smart Park. Du kan till exempel köra små bilar, testa inte-röra-marken-banan eller hälsa på djuren vid bondgården.

Bland attraktionerna finns också Bomarsund som består av två borgar som du kan försvara med vattenkanoner. Här finns också ett antal hinder som klätternät, kryplabyrinter och ramper. 
- Som en äventyrsbana på grunt vatten. Kom ihåg att ta med ombyteskläder och handduk för man blir garanterat våt! 

Besök Smart Park

Smart Park har öppet måndag till lördag klockan 12-18 till och med den 8 augusti. 

Parken är även öppen lördagen den 15 augusti.

Förutom Laser Tag Arena, som har en högre målgrupp, vänder sig parken till alla mellan 2 och 12 år, deras anhöriga och alla andra som har barnasinnet i behåll. 

SMART PARK
Eckerövägen 388, Eckerö.
Telefon +358 40 550 0166
www.smartpark.ax

Pressbild av Cecilia Zilliacus, konstnärlig ledare vid Katrina kammarmusik.
Evenemang

En härlig vecka kammarmusik med Katrina

Musik från 20-talen och inblickar i olika århundraden får du uppleva när Kulturföreningen Katrina bjuder in till kammarmusikfestival den 11...

Pressbild av Glitterfittan, band från Sverige.
Evenemang

Solidaritet, miljö och människor under Emmausfestivalen

Under två sköna augustikvällar får du uppleva allt från tantkraftcafé till musik och väggmålning när årets Emmausfestival arrangeras den 13...

Leende och glad tjej står bakom cafédisken vid Kafé Kalesch.
Sevärt

Färg, form och fika vid post- och tullhuset

Konsthantverksutställningen Festival och nyöppnade Kafé Kalesch vid Eckerö post- och tullhus är en fin kombination för alla utflyktssugna...

Allt om Åland - banner för sommartävlingar på Aland.com.
Tävla med Aland.com

Kan du ditt Åland? Nu startar tävling nummer 6!

Hela sommaren från 1 juli till 19 augusti kan du delta i vår festliga sommartävling ALLT OM ÅLAND. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna allt från flygbiljetter och restaurangbesök till choklad och äventyr.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy