Museer på Åland

Pommern – finalist i Årets museum i Finland  

Segelfartyget Pommern i Mariehamn.

Andra har insett det vi redan vet, nämligen hur stolt Åland kan vara över att segelfartyget Pommern pryder Mariehamns västra hamn med sina minnen från sin tid som djupsjöseglare. 

- Det är med stor glädje vi kan meddela att Pommern, tillsammans med Sjöhistoriska museet i Kotka och Finlands idrottsmuseum är en av tre finalister i utnämningen Årets Museum i Finland 2021, säger Hanna Hagmark, vd vid Ålands sjöfartsmuseum.

I år är konkurrensen dock extra hård eftersom coronapandemin ställde in förra årets utdelning. Därför deltar även finalisterna från 2020 i tävlingen, som avgörs i maj.
- Helinä Rautavaara-museet, Apoteksmuseet & gården Qwensel och Finlands lantbruksmuseum Sarka, är med och tävlar om äran, säger Hanna Hagmark. 

- År 2016 utsågs Ålands sjöfartsmuseum till Årets museum i Finland och vi hoppas förstås att även Pommern ska äras med samma utmärkelse.

Läs mer om årets museum i Finland

Besök Ålands sjöfartsmuseum och Pommern

Hamngatan 2, Mariehamn
Telefon +358 18 19930
Sjofartsmuseum.ax
Pommern.ax

HÖST – VINTER – VÅR
september-maj dagligen klockan 11-16
Pommern är stängd 1 oktober-30 april. 

SOMMAR
juni-augusti dagligen klockan 11-17

Två barn som tittar på miniatyrhusen i museet för modellstaden Mariehamn.
Barnens Åland

Vilket blir barnens favoritmuseum?

På Åland finns många museer som satsar på roliga aktiviteter för barnen. Ta med familjen du också och satsa på ett spännande museibesök...

Busig liten kille i snön med mössan över ögonen.
Barnens Åland

Sportlovskul på Åland

Under vecka 8 den 22-28 februari är det sportlovsvecka på Åland. Vi har samlat tips på roliga sportlovsaktiviteter i vår evenemangskalender...

Kvinnohänder som håller fram en presentask.
Samarbete

Gå bort-presenten: ett personligt presentkort 

Restaurang- och nöjesbranschen går ännu på knäna och den som kan borde verkligen stötta våra lokala aktörer - för att se till att de lever...

Varumottagningen vid Emmaus i Norrböle.
Samarbete

Lämna gärna in allt som är helt, rent och fungerar!

Har du koll på att Emmaus varumottagning har lämnat stan? Numera är det nämligen till Emmaus Norrböle som du ska lämna dina grejer, både smått och stort.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy