Museer på Åland

Pommern – finalist i Årets museum i Finland  

Segelfartyget Pommern i Mariehamn.

Andra har insett det vi redan vet, nämligen hur stolt Åland kan vara över att segelfartyget Pommern pryder Mariehamns västra hamn med sina minnen från sin tid som djupsjöseglare. 

- Det är med stor glädje vi kan meddela att Pommern, tillsammans med Sjöhistoriska museet i Kotka och Finlands idrottsmuseum är en av tre finalister i utnämningen Årets Museum i Finland 2021, säger Hanna Hagmark, vd vid Ålands sjöfartsmuseum.

I år är konkurrensen dock extra hård eftersom coronapandemin ställde in förra årets utdelning. Därför deltar även finalisterna från 2020 i tävlingen, som avgörs i maj.
- Helinä Rautavaara-museet, Apoteksmuseet & gården Qwensel och Finlands lantbruksmuseum Sarka, är med och tävlar om äran, säger Hanna Hagmark. 

- År 2016 utsågs Ålands sjöfartsmuseum till Årets museum i Finland och vi hoppas förstås att även Pommern ska äras med samma utmärkelse.

Läs mer om årets museum i Finland

Besök Ålands sjöfartsmuseum och Pommern

Hamngatan 2, Mariehamn
Telefon +358 18 19930
Sjofartsmuseum.ax
Pommern.ax

HÖST – VINTER – VÅR
september-maj dagligen klockan 11-16
Pommern är stängd 1 oktober-30 april. 

SOMMAR
juni-augusti dagligen klockan 11-17

Konstnären Minna Öberg vid havet.
Evenemang

Delta digitalt i skaparprocessen

Konstnären Minna Öberg öppnar dörren till sitt skapande i samarbete med NIPÅ lördagen den 15 maj klockan 15-17. Följ livesändningen på...

Lummig vårbild från Ramsholmen med vitsippor och hassel.
Sjukvård och hälsa

Bra att veta om fästingar

Marika Nordberg, infektionsläkare vid ÅHS, ger sina bästa råd för att handskas med de små krypen till tidningen Åland Just Nu. Åland är ett...

Vy med Kastelholms slott i bakgrunden från golfbana vid Ålands golfklubb.
Aktiviteter

Har du testat nya Slottsbanan?

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb har byggts om rejält och nyöppnade för spel sommaren 2020. Välkommen till en helt ny golfupplevelse på...

Flyfoto över Kastelholms slott med Kasteholms gästhamn i bakgrunden.
Sevärt

Upplev mångsidiga Kastelholm

Kastelholm är en naturskön och historisk bygd. Hit kan du komma sjövägen med egen båt eller landvägen och njuta av god mat, härlig golf och...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy