Evenemang

Öppna gårdar på Skördefest

Barn som hoppar i höet på Skördefesten på Åland.

Åk runt från gård till gård under Skördefesten den 18-20 september 2020. Ät och drick lokala produkter på plats och köp godsaker med dig hem.

Det är ingen höst utan skördefest! Både bofasta och besökare på Åland bokar in dagarna långt på förhand. En del vill hinna med så många öppna gårdar som möjligt, andra koncentrerar sig på en eller ett par.

Handla åländskt

På gårdarna säljs odlat, hembakat och närproducerat av olika slag som ost, sylt, saft och charkvaror. Även hantverk, gjort på Åland, finns i utbudet. Ofta byggs serveringar upp som erbjuder både salt och sött. Flera restauranger deltar med speciella skördefestmenyer.

Roligt för barnen

Många gårdar bjuder på kringaktiviteter, ofta med fokus på barnen som får hoppa i halmbalar, leka i sandlådor eller åka häst och vagn.

Foto: Skördefest.ax

Skördefesten på Åland

20-22 september 2020

Hela programmet och mer information hittar du på www.skordefest.ax

Flygfoto över växthuscaféet Humlan.
Mat från Åland

Goda smaker och fina upplevelser på Syskonhem i Norrby

Till släktgården Syskonhem i Norrby i Lemland välkomnar Malin och Matz Olsson alla som uppskattar god mat i lantlig miljö. På dagtid i...

trälåda öl
Mat från Åland

Närproducerat och alkoholfritt sommarens trender

Efter en vår där restauranger fått fokusera på take-away är sommaren är här och de åländska krogarna får öppna upp igen. Åland Just Nu ringde upp några åländska krogprofiler för att fråga vad sommarens trender kan tänkas bli.

Dejt
Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Pasta hemma vid köksbordet kan vara trevligt men på Sommaråland finns många romantiska platser att upptäcka. Här är tre exempel på hur man kan lyxa till det för en speciell dag eller helt vanlig måndag.

Linda Karlsson, Inger Nygård och Annika Åkerfelt i butiken Viktor Crafts & Design.
Shopping

Viktor, ett hantverkshus att upptäcka. Många gånger.

Viktor med café, konsthantverk, design och återbruk i trivsam blandning är en skattkista fylld med upplevelser för alla sinnen. När du rör...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy