Hemester på Åland

Njut av myset på Carlsro 

Johanna Delfs välkomnar dig vid Carlsro Badhotell.

I höst kan du uppleva danska och åländska högtider och mattraditioner tillsammans med Johanna och Ebbe Delfs, som välkomnar alla gäster med god mat och trivsamt umgänge i badhotellets restaurang. 

Efter en lyckade sommar med fokus på smörrebröd förlänger man nu säsongen på Carlsro med allt från allhelgonasupé och Mortens Aften till julbord och Afternoon Tea.

- Vi försöker hitta evenemang som passar in i vårt koncept och testar oss fram för att se vad som fungerar. Tidigare i höst hade vi till exempel höstmarknad, det var så roligt att vara ute på gården och se folk umgås och mingla, säger Johanna Delfs.

Carlsro Badhotell i Degerby, exteriör.
Ståtliga Carlsro Badhotell i kvällssolen.

Dansk-åländskt även i köket

Inspirationen till rätterna på menyn kommer ofta från det danska köket, men med en åländsk twist. Till exempel genom att ersätta rödspättan på smörrebrödet med åländsk abborre. Eller låta det åländska möta det danska, som på julbordet där åländska fiskrätter samsas med dansk kålpölse. 
- Vi firar också Mortens Aften den 10 november, tipsar Ebbe. Det är en dansk tradition där man äter and med potatis och goda tillbehör. 

Råvaror av hög kvalitet, gärna ekologiskt och lokalproducerat, är också viktigt för paret Delfs. 
- Vi hakar med glädje på Axgan-konceptet och serverar till exempel lammstek från en gård här på Föglö under vår allhelgonasupé, säger Johanna.

Ebbe tillägger:
- Du märker det på smaken, och så känns det bra att äta!

Typiskt för Carlsro är annars de omtyckta smörrebröden.
- Vi kan aldrig ta bort smörrebröden, de är vårt DNA, säger Johanna. Min absoluta favorit är avokado på en krämig ricottabotten, toppad med picklad rödlök, som är fräsch med lite sälta, och till sist knaprighet från rostade mandlar på toppen. 

Evenemang och högtider

På Carlsro är höstens helger fyllda med egna tillställningar och inbokade sällskap. Grupper på minst 20 personer är välkomna att boka hela restaurangen.
- Det är roligt att så många vill komma och fira hos oss. Vi har haft allt från dop till 70-årskalas och ciderprovningar!

Särskilt populära är badhotellets julbord och Afternoon Tea, som båda är så omtyckta att det snabbt blir fullbokat. Ett tips är därför att hålla utkik på badhotellets Instagram, där man med lite tur kan knipa en plats ifall det kommer in avbokningar. 
- Vårt Afternoon Tea är varken en lunch, middag eller fika utan något däremellan. Du får det salta och det söta med ett glas cava och vårt goda te. Du kommer att gå härifrån mätt! säger Johanna.

Te och salta tillbehör på Afternoon Tea vid Carlsro.
Cava, te och salta godsaker på Carlsros Afternoon Tea.

Som den julälskare hon är ser Johanna också fram emot att välkomna gäster till årets julbord.
- Jag älskar att fira så det är svårt att stoppa mig när det kommer till högtider. Vi kommer att ha ett socialt och trivsamt julbord med gemensamma julsånger och gemytlig stämning.

Snart öppnar badhotellet

På vardagarna pågår annars renoveringsarbetet för fullt. Till påsk räknar Johanna och Ebbe med att öppna badhotellet för övernattande gäster i tre dubbelrum och två sviter. Och nere vid bryggan växer det nya strandhuset fram.

- Med tanke på badhusepoken är det extra roligt att Åland återigen får ett badhotell! säger paret och hälsar att rumsbokningen redan har öppnat.

Besök Carlsro Badhotell

Lumparlutsvägen 12, Degerby, Föglö.
Telefon +358 40 839 8111
Boka bord och rum på Carlsro.com

Följ Carlsro på instagram

Barn som tittar i en skattkista i lekrummet vid Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Fira Finland med skeppsråttan Ruby

Familjedag på Ålands sjöfartsmuseum den 6 december är numera en kär tradition, så även i år. På självständighetsdagen är du välkommen på en...

Julig stämningsbild med glögg, pepparkakor, kanel och pynt.
Hemester på Åland

Hitta julstämningen på Åland

Njut av julens många höjdpunkter på Åland. Bland trivsamma marknader och dukade julbord tar det inte länge innan julstämningen infinner sig...

Anders Widesköld och Fredrik Lind vid WL Profile.

Anlita proffsen när du behöver hjälp med företagsprofileringen

Anders Widesköld och Fredrik Lind vid WL Profile har lång erfarenhet av profilreklambranschen och hjälper företag och föreningar att stärka...

Händer som håller i mobiltelefoner.
Om Aland.com

Snabbkoll på nyhetsflödet – det har aldrig varit enklare! 

När är den efterfrågade mediasidan på Aland.com tillbaka! Här har vi samlat det senaste i nyhetsflödet så att du enkelt kan hänga med i vad...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy