Bo på Åland

Naturnära och stadsnära vid Gröna Udden

Familj vid bryggan vid Gröna Uddens camping i Mariehamn.

Vid Gröna Uddens camping i Mariehamn får du både stadsliv och naturupplevelser. Här bor du bekvämt vid havet och på promenadavstånd från centrum. 

- Besök oss med egen husbil, slå upp ditt tält på campingplatsen eller unna dig en bekväm natt i våra fina övernattningsstugor, välkomnar värden Lasse Luoma. 

Vid den naturnära campingen trivs enskilda gäster, familjer och grupper.

Boende för alla

Gröna Uddens arkitektritade stugor har egen terrass och utsikt ner mot vattnet. En eller flera nätter i stuga är perfekt för dig som vill bo i Mariehamn, men inte på hotell. Eller om du söker lite omväxling i tält- eller husvagnslivet. Ibland är det bara så skönt att sova i en riktigt säng. 

Stugorna har kökspentry med diskmöjligheter, men vill du lyxa till det beställer du en frukostkorg att avnjuta i morgonljuset på terrassen.

Gröna Uddens tältande gäster och husvagns- och husbilsgäster uppskattar också det lummiga området och all service. Från hjälpsamma campingvärdar till välutrustade servicebyggnader.

Sol och bad

Området ligger vackert vid havet vid en stor och barnvänlig sandstrand i österläge. Perfekt för lata dagar med sol och bad. För små barn med spring i benen finns gungor, klätterställning och hoppborg, medan familjens unga föredrar beachvolley. Du kan också roa dig med en runda minigolf eller hyra cykel för en utflykt.

Ett tips är att hyra Gröna Uddens strandbastu, där du både kan basta och ta ett dopp vid badbryggan.

Pizza och sommarbar

Vill du njuta lite extra av semesterlivet? Då är ett besök i Gröna Uddens café att rekommendera.

- Nytt för i år är nyrenoverat pizzakök och helt ny sommarbar. Vi har också glasat in terrassen så att du nu sitter skyddad oavsett väder. Förutom pizzor har vi också massor med annat gott på menyn, som fika och lättare sommarmat.

Upptäck Åland

En promenad på bara några minuter tar dig från Gröna Udden in till Mariehamns centrum och stadens utbud av restauranger och sevärdheter. Den snabbaste och vackraste vägen går genom naturområdet Tullarns äng.

Annars är Gröna Udden ett perfekt alternativ för cyklister och alla som semestrar på Åland med bil eller motorcykel. Använd anläggningen som”base camp”, och rulla norrut en dag och österut följande dag. Kom sen tillbaka till kvällen. 
 

Besök Gröna Uddens Camping

Östernäsvägen 1A, Mariehamn
Telefon +358 18 528700
www.gronaudden.com

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy