Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Bo på Åland

Naturnära och stadsnära vid Gröna Udden

Familj vid bryggan vid Gröna Uddens camping i Mariehamn.

Vid Gröna Uddens camping i Mariehamn får du både stadsliv och naturupplevelser. Här bor du bekvämt vid havet och på promenadavstånd från centrum. 

- Besök oss med egen husbil, slå upp ditt tält på campingplatsen eller unna dig en bekväm natt i våra fina övernattningsstugor, välkomnar värden Lasse Luoma. 

Vid den naturnära campingen trivs enskilda gäster, familjer och grupper.

Boende för alla

Gröna Uddens arkitektritade stugor har egen terrass och utsikt ner mot vattnet. En eller flera nätter i stuga är perfekt för dig som vill bo i Mariehamn, men inte på hotell. Eller om du söker lite omväxling i tält- eller husvagnslivet. Ibland är det bara så skönt att sova i en riktigt säng. 

Stugorna har kökspentry med diskmöjligheter, men vill du lyxa till det beställer du en frukostkorg att avnjuta i morgonljuset på terrassen.

Gröna Uddens tältande gäster och husvagns- och husbilsgäster uppskattar också det lummiga området och all service. Från hjälpsamma campingvärdar till välutrustade servicebyggnader.

Sol och bad

Området ligger vackert vid havet vid en stor och barnvänlig sandstrand i österläge. Perfekt för lata dagar med sol och bad. För små barn med spring i benen finns gungor, klätterställning och hoppborg, medan familjens unga föredrar beachvolley. Du kan också roa dig med en runda minigolf eller hyra cykel för en utflykt.

Ett tips är att hyra Gröna Uddens strandbastu, där du både kan basta och ta ett dopp vid badbryggan.

Pizza och sommarbar

Vill du njuta lite extra av semesterlivet? Då är ett besök i Gröna Uddens café att rekommendera.

- Nytt för i år är nyrenoverat pizzakök och helt ny sommarbar. Vi har också glasat in terrassen så att du nu sitter skyddad oavsett väder. Förutom pizzor har vi också massor med annat gott på menyn, som fika och lättare sommarmat.

Upptäck Åland

En promenad på bara några minuter tar dig från Gröna Udden in till Mariehamns centrum och stadens utbud av restauranger och sevärdheter. Den snabbaste och vackraste vägen går genom naturområdet Tullarns äng.

Annars är Gröna Udden ett perfekt alternativ för cyklister och alla som semestrar på Åland med bil eller motorcykel. Använd anläggningen som”base camp”, och rulla norrut en dag och österut följande dag. Kom sen tillbaka till kvällen. 
 

Besök Gröna Uddens Camping

Östernäsvägen 1A, Mariehamn
Telefon +358 18 528700
www.gronaudden.com

Vy från slutet av backen vid Germundö Alpin en solig dag.
Aktiviteter

Utförsåkning vid Germundö Alpin

Ålands eget utförsåkningscentrum Germundö Alpin lockar både slalom- och snowboardåkare till backen i Saltvik.

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tre kvinnor sitter på badhusberget i Mariehamn och njuter av utsikten vintertid.
Resa till Åland

Flygresor till Åland – nu fler turer

Mariehamns flygplats inleder det nya året med nya tidtabeller och fler flygturer från Stockholm, Åbo och Helsingfors. Perfekt för dig som vill uppleva vintern på Åland!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy