Aktiviteter

Mycket att upptäcka på Föglö

Interiör från gårdsbutiken vid Carlsro badhotell i Degerby.

Satsa på en heldag i Föglö som har mycket att erbjuda. Ät god lunch eller middag, vandra runt i Degerby, ta ett dopp, spela discgolf eller besök ett museum!

I Degerby har det dansk-åländska paret Ebbe och Johanna Delfs gett en gammal redargård nytt liv som charmiga Carlsro Badhotell. Smörrebröd i dansk stil med i huvudsak åländska råvaror är en specialitet. Restaurangen och baren är inrymda i vackra rum i nedre våningen. Ett tips är att boka bord! Om vädret tillåter kan du också sitta ute i trädgården. Nytt för i år är strandbaren, som lockar med goda drinkar vid vattnet.

Granne med strandbaren hittar du mer gott att äta vid Restaurang Seagram.

Mycket sevärd är också gården Enigheten, som energiska Föglöbor räddat från förfall. Den gamla tings- och gästgivargården har anor från 1500-talet. Även här finns restaurang och café. Du kan även hyra ett rum för natten.

Se och göra

Ströva gärna runt i Degerby och titta på alla vackra hus, som Föglömuseet i de välbevarade tullpackhusen från 1820-talet eller biblioteket från samma tid. I den gamla lotsstugan finns ett museum.

Sevärda är också Föglö kyrka, museigården Matsmårs och Galleri Berghäll.

Om du vill upptäcka mer av skärgårdsnaturen finns två utprickade vandringsleder, Jyddö 7 km och Hastersboda 4 km. I Hastersboda finns även badstrand och discgolfbana. Sinting i Degerby med sandstrand, hopptorn och klippbad är också en populär badplats.

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy