Evenemang

Musikaliskt möte med Östersjöns havsandar 

Konsertföreställningen Havsandar med Havsfrun och Flode.

Följ med till en färgsprakande men mörk undervattensvärld, där du med mytologins hjälp får en glimt av verkligheten hos dagens Östersjön genom sång, musik, dans och teater i Alandica den 28 maj.

Den musikaliska Östersjösagan Havsandar är en nyskriven åländsk konsertföreställning där storkör, skådespelare, sångare, dansare och professionell orkester medverkar. Bakom arrangemanget står Ålands projektkör under ledning av Johanna Grüssner, körens dirigent och producent. 

- Det blir en böljande resa med både ljusglimtar och mörker, glädjeyra och sorg. 

Vackert om allvaret

Berättelsen tar sin början på stranden där en man och hans son samtalar om havet, livet och mysterierna. Under en fisketur råkar mannen ut för en storm, faller överbord och dras ner i djupet. I Baltiska havets skiffersalar ställs han öga mot öga med Havsfrun Rana och hennes döttrar. 

Mannens möte med undervattensvärlden ger honom nya insikter och hans egensinne utvecklas från motsträvighet till handlingskraft. 

- Havsandarnas verklighet är en kamp mot effekterna av klimatförändringar, övergödning, utfiskning, giftutsläpp och nedskräpning, förklarar Johanna Grüssner och tillägger att ambitionen med Havsandar inte är att ha en pedagogisk eller förmanande hållning utan att belysa hoten mot Östersjön på ett nytt sätt och väcka en medvetenhet om vår relation till havet. 

Mannen och pojken i föreställningen Havsandar på Alandica.
Där pappa! Ser du eldgrynnan vid Månskär? Där kan man få se dem.

Hon berättar också att kören, dansarna och artisterna backas upp av en orkester där klangerna byggs upp av udda och spännande instrument som bouzouki, nyckelharpa, saz, didgeridoo, säckpipa och slagverk. Musiken är baserad på systertrion Ulvens Döttrars repertoar, där Johanna också ingår. 

- Tillsammans med Ålands Projektkör med sin samlade musikaliska begåvning och erfarenhet har vi i Ulvens Döttrar kunnat genomföra vårt största kulturprojekt någonsin!

Förtrollande föreställning

Musikalen passar för alla åldrar. Johanna Grüssner berättar att även om budskapet har en allvarlig underton så innehåller scenerna häftiga danser och färgsprakande dräkter som kan förtrolla vem som helst.

- Här finns spänning, fart, kärlek och humor. Ulvens Döttrars mångfacetterade musik är åldersöverskridande och vår konsertpublik har alltid varit bred!

Boka biljetter till Havsandar

Upplev den musikaliska Östersjösagan Havsandar i Alandica den 28 maj klockan 15 eller klockan 19.30:

Du bokar din biljett till Havsandar via Alandicas biljettbokning.

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.
Golf på Åland

Spela högklassig golf med havskontakt

Av spelarna får nya Slottbanan beröm för sin vackra sträckning längs Slottssundet, där du har utsikt över havsviken från alla 18 hål. Det är...

Två blåa BugNic Classic.
Evenemang

Verkligen en fullspäckad bil- och motorsommar!

Intresset för bilar och motorer är stort på Åland, det märks tydligt i evenemangskalendern. Här hittar du allt från hobbyfordonsträffar och...

Äppelblommor på en kvis med grönska i bakgrunden.
Sevärt

Åland grönskar under vårens mest upplevelserika helg

Upptäck den åländska landsbygden i blomstrande vårskrud under Åland Grönskar den 28-29 maj. På programmet står allt från ådvandring och...

Havets underligheter, en brosch av Annika Åkerfelt. Guldsmide i silver och nylon.
Sevärt

Formstarkt med metall i alla former

I sommar lyfter Eckerö post- och tullhus både ädla och oädla metaller i sin stora sommarutställning. Upplev samtida hantverk och design...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy