Evenemang

Musik, dans och cirkuskonster när Pommern firar 120 år!

Blå himmel och segelfartyget Pommerns rigg.

Kom med och uppvakta Pommern den 10 juni! I år firar segelfartyget 70 år som museifartyg, 100 år i åländsk ägo samt att det är 120 år sen hon byggdes i Skottland!

I firandet deltar även svenska Cirkus Cirkör på inbjudan av Nordens institut på Åland (NIPÅ). Nycirkuskompaniet får äran att inleda firandet klockan 18.30 den 10 juni med ett uppträdande i Pommerns rigg för publiken på Pommernkajen. 

- Det här är vårt sätt att hylla de åländska sjömän som likt akrobater klättrat i riggen, berättar Ander Berndtsson på NIPÅ. Vi vill vara med i firandet av Pommern och även visa vår uppskattning för Sjöfartsmuseet, som ju hör till de bästa kulturinstitutionerna vi har på Åland.

Hisnande föreställning

Föreställningen ”Ett spektakulärt sjödrama” av Cirkus Cirkör börjar klockan 18.30 och pågår i 15–18 minuter. I ett pressmeddelande skriver Cirkus Cirkör:
- 10 juni kommer ett spektakulärt sjödrama äga rum på anrika skeppet Pommern när Nordens största cirkuskompani Cirkus Cirkör låter sina artister dra sig ur vattnet, kasta sig upp i skeppets rigg och flyga i väg från båten.

- Kom i tid, hälsar Anders Berndtsson, föreställningen är inte så lång och det här vill du inte missa!

Kvällen fortsätter sedan med glatt firande ombord på Pommern med dans och musik av åländska Qurres orkester och Swingskeppet. Mat och dryck finns till försäljning, och entrén är gratis.

Sjömansskoj för skolbarn

Festligheterna med Cirkus Cirkör fortsätter måndagen den 12 juni när NIPÅ bjuder in till sjömansskoj på Pommern för skolbarn i årskurs 1-3 i samarbete med fritidsledarna på Åland. 

Fin dukning med kaffekoppar och fat med Ålandspannkaka.
Mat från Åland

Lyfter åländsk matkultur och Åland som smakdestination

Grattis säger vi till publikationen Århundradets Åländska maträtt som vann pris inom kategorin "Best in the world" för bästa trycksak med...

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".
Evenemang

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy