Museer på Åland

Möte i konst – Billgren vs Wilén

Konstnärerna Jonas Wilén och Ernst Billgren.

Förväntningarna är höga. Vad bjuder konstnärerna Ernst Billgren och Jonas Wilén på när de möts i en gemensam utställning på Ålands konstmuseum?

Ernst Billgren är ett riktigt stort namn i konstvärlden i Sverige. Jonas Wilén är en av de mest kända konstnärer på dagens Åland. De sägs ha en hel del gemensamt som att de är mångsidiga, har en intelli­gent humor och gärna skapar fantasifulla djurtolkningar.

Ett spännande möte

Ålands konstmuseum har bjudit in de båda till en utställning som visas 2 juli till 18 oktober.

”Nåt nytt, nåt gammalt, nåt lånat”, har Billgren sagt i en tidningsinter­vju medan Wilén utforskar det mänsk­liga psyket. Missa inte sommarens och höstens höjd­punkt på museet som ligger intill torget i Mariehamn!

Mer att upptäcka

Naturen, människorna och kulturland­skapet på Åland har genom tiderna inspi­rerat många konstnärer. Ålands konstmuseum visar också ett urval av konst med anknytning till Åland i sin permanenta utställning.

Konstmuseet finns i samma byggnad som Ålands kulturhistoriska museum, som låter djuren stå i centrum under sin sommarutställning "Djuriskt ur samlingarna".

Båda museer har generösa öppettider året runt och entrén gäller både till konstmuseet och kulturhistoriska.

ÅLANDS KONSTMUSEUM och ÅLANDS KULTURHISTORISKA MUSEUM
Storagatan 1, Mariehamn.
www.konstmuseum.ax
www.kulturhistoriska.ax

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy