Museer på Åland

Möte i konst – Billgren vs Wilén

Konstnärerna Jonas Wilén och Ernst Billgren.

Förväntningarna är höga. Vad bjuder konstnärerna Ernst Billgren och Jonas Wilén på när de i sommar möts i en gemensam utställning på Ålands konstmuseum?

Ernst Billgren är ett riktigt stort namn i konstvärlden i Sverige. Jonas Wilén är en av de mest kända konstnärer på dagens Åland. De sägs ha en hel del gemensamt som att de är mångsidiga, har en intelli­gent humor och gärna skapar fantasifulla djurtolkningar.

Ett spännande möte

Ålands konstmuseum har bjudit in de båda till en utställning som visas 2 juli till 18 oktober. Exakt vad de bjuder på återstår att se. ”Nåt nytt, nåt gammalt, nåt lånat”, har Billgren sagt i en tidningsinter­vju medan Wilén vill utforska det mänsk­liga psyket. Missa inte sommarens höjd­punkt på museet som ligger intill torget i Mariehamn!

Mer att upptäcka

Naturen, människorna och kulturland­skapet på Åland har genom tiderna inspi­rerat många konstnärer. Ålands konstmuseum visar också ett urval av konst med anknytning till Åland i sin permanenta utställning.

Konstmuseet finns i samma byggnad som Ålands kulturhistoriska museum, som låter djuren stå i centrum under sin sommarutställning "Djuriskt ur samlingarna".

Båda museer har generösa öppettider året runt och entrén gäller både till konstmuseet och kulturhistoriska.

ÅLANDS KONSTMUSEUM och ÅLANDS KULTURHISTORISKA MUSEUM
Storagatan 1, Mariehamn.
www.konstmuseum.ax
www.kulturhistoriska.ax

Pressbild av Cecilia Zilliacus, konstnärlig ledare vid Katrina kammarmusik.
Evenemang

En härlig vecka kammarmusik med Katrina

Musik från 20-talen och inblickar i olika århundraden får du uppleva när Kulturföreningen Katrina bjuder in till kammarmusikfestival den 11...

Pressbild av Glitterfittan, band från Sverige.
Evenemang

Solidaritet, miljö och människor under Emmausfestivalen

Under två sköna augustikvällar får du uppleva allt från tantkraftcafé till musik och väggmålning när årets Emmausfestival arrangeras den 13...

Leende och glad tjej står bakom cafédisken vid Kafé Kalesch.
Sevärt

Färg, form och fika vid post- och tullhuset

Konsthantverksutställningen Festival och nyöppnade Kafé Kalesch vid Eckerö post- och tullhus är en fin kombination för alla utflyktssugna...

Allt om Åland - banner för sommartävlingar på Aland.com.
Tävla med Aland.com

Kan du ditt Åland? Nu startar tävling nummer 6!

Hela sommaren från 1 juli till 19 augusti kan du delta i vår festliga sommartävling ALLT OM ÅLAND. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna allt från flygbiljetter och restaurangbesök till choklad och äventyr.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy