Aktiviteter

Många rekommenderar fiske på Åland

Sportfiskare vid havet på Åland.

”Proffsig och underhållande guide. Mycket god kännedom om omgivningarna och var gäddorna fanns. Rikligt med god mat till lunchen och allmänt trevligt. Kan varmt rekommenderas!”

Ålands fiskeguider får ofta beröm på Facebook. Inte så överraskande kanske. De jobbar med sitt stora intresse – sportfiske under årets alla årstider – och vill att alla andra ska ha minst lika roligt som de själva har.

Varför anlita fiskeguide?

Fiskeguiderna ställer upp med både utrustning och kunskap. De har säkra båtar och de vet var det nappar bäst just i dag. Och när det smakar med något att äta och dricka plockar de fram godsaker ur sina lager.

Anlita en fiskeguide för en dag eller flera! Efter det är du redo att ta sig an de stora fångsterna på egen hand – om du vill det.

Åland är ett fiskeparadis året runt

En specialitet är glupska gäddor som kan fiskas både med spinn och fluga. Om du får nog av gäddor finns det även abborre, gös och havsöring!

Åland har fina låglänta stränder mot öppet hav, som gjorda för flugfiske antingen från land eller från en flytring.

På vintern när isarna lagt sig ger man sig ut på viken med pilk och termos i ryggsäcken.

Boka ditt fiskepaket där allt du behöver ingår hos någon av arrangörerna eller direkt med fiskeguiderna.

Foto: Pingo Eriksson, Visit Åland                                         

Kom ihåg att köpa fiskekort!

Vattnen kring Åland är uppdelade i många större och mindre fiskekortsområden och alla gästfiskare måste ha ett giltigt fiskekort.

Fiskekort kan köpas online via Fiskekarta.ax. Här finns också mer information om de regler som gäller för fisket på respektive område.

Stugbyar och affärer på Åland säljer också fiskekort över disk.  

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy