Evenemang

Listen to her – en upplysande konsertupplevelse!

Patrik Komorowski, Therese Karlsson och Zaida Ponthin fotograferade av Marcus Boman.

Upplev musik du inte har hört av tonsättare du inte känner tillsammans med sopranen Therese Karlsson, violinisten Zaida Ponthin och pianisten Patrik Komorowski. I juni på åländsk skärgårdsturné!

Njut av sång, violin och piano i olika konstellationer och lyssna till tonsättare som Maria Anna von Martinez, Clara Schumann, Laura Netzel och Amy Beach den 8 juni i Kökars kyrka och den 21 juni i Föglö kyrka.

- Samtliga tonsättare vi framför på konserten är kvinnliga, fortfarande år 2023 är det nog lite speciellt med en sådan konsert. Av olika anledningar har inte kvinnor haft en lika synlig plats i musikhistorien som männen, säger Therese Karlsson. 

Tonsättare att upptäcka

Therese Karlsson berättar vidare att en av anledningarna till att trion vill göra en konsert som denna är att de vill vara med och bidra till att utradera prefixet kvinnlig framför ordet tonsättare i framtiden. 

- Vi vill också lyfta fram dessa kvinnors musik eftersom den är väl värd att lyssna på och känna till – det är alltid roligt att spela och framföra bra musik! 

Vad ser du själv mest fram emot?
- Min personliga favorit bland tonsättare just nu är Amy Beach, och vi bjuder på några stycken av henne. 

Foto: Marcus Boman
 

Listen to her på skärgårdsturné

8 juni kl. 19 i Kökars kyrka.

21 juni kl. 18 i Föglö kyrka.

Programblad: 15 euro.

 

Fin dukning med kaffekoppar och fat med Ålandspannkaka.
Mat från Åland

Lyfter åländsk matkultur och Åland som smakdestination

Grattis säger vi till publikationen Århundradets Åländska maträtt som vann pris inom kategorin "Best in the world" för bästa trycksak med...

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".
Evenemang

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy