Hitta ditt favoritevenemang!

Vikingaklädd kvinna tittar på smycken på Vikingamarknaden i Saltvik.

Vikingadagar och idrottsdagar. Musik i olika stilar. Trubadurer och livemusik. Åland har många välbesökta evenemang. Vad lockar dig mest?

Familjer gillar Vikingamarknaden i Saltvik och att se idolerna uppträda på musikfestivalen Rockoff. Andra föredrar kammarmusik och orgelkonserter i kyrkorna eller vackra visor i Geta och Kumlinge. Dessutom bjuder evenemangsåret på teater, dans, kultur, litteratur, marknader, utställningar, konserter, filmer, guidningar, utflykter, föreläsningar och workshops. Det är helt enkelt alltid mycket på gång – och stor variation!

Idrott förenar

Utbudet är brett, nivåerna likaså. Från fotbollsturneringen Alandica Cup som årligen samlar tusentals ivriga 11-åringar i Mariehamn i början av sommaren till internationella Ladies European Tour vid Ålands Golfklubb i september, där deltagarna tillhör världseliten.

Däremellan Nordiska mästerskapen för islandshästar vid Ålandstravet och SFIM i friidrott på nya Baltic Friidrottsarena. Roliga idrottsevenemang som lockar både deltagare och publik!

Nattliv och nöjen

Kvällstid och helger öppnar pubar, barer och nattklubbar. Flera av dem bjuder på livemusik med band, dj:s och trubadurer.

Det är med andra ord upplagt för många trevliga dagar – och kvällar!

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy