Aktiviteter

Hitta 50 kontroller i Jomala-skogen

Orienteringskontroll i skogen.

Vill du testa på orientering i din egen takt? Eller få en rolig anledning att gå ut i skog och mark? Då är ”Skogsråddet” något för dig!

50 kontroller – orangevita skärmar – har hängts upp i skogsområdet nära stadsgränsen. Bakom satsningen, som går under namnet ”Skogsråddet”, står IFK Mariehamns orienteringssektion.

Skogsråddet passar givetvis för vana orienterare, men även för alla andra som vill ha en utmaning för vandringen eller löpturen. Familjer eller kompisgäng kan jaga kontroller tillsammans eller utmana varandra.

En karta över området säljs på Visit Ålands kontor och på sportaffärerna City Cykel & Sport och Team Sportia och kostar 15 euro. 

Om man vill deltar man i en tävling – ju svårare kontroll du lyckas hitta desto fler poäng får du. Maxantal för alla kontroller är 500.

Fler natur-alternativ

Det finns fler alternativ för den som vill vara aktiv i naturen. 

I aktivitetsskogen vid Käringsund Resort i Eckerö kan man cykla på en lätt kuperad bana som är knappt 3 km. Om man inte har en mountainbike finns sådana att hyra. 

Här finns också en skogsbana för löpning på 3,6 km.

Med arrangör

Det finns arrangörer på Åland som skräddarsyr olika aktiviteter som paddling, cykling, vandring och ridning i naturen. En av dem är Åland Expeditions and Events.

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy