Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Sevärt

Gör en utflykt till Kökar

Kvinna står inne i Källskärs kannan på Kökar.

Kökar bjuder på vacker skärgårdsnatur och intressant historia. Det går bra att göra en dagsutflykt från huvudön och lika bra att stanna en natt eller två.

Se mer av Åland! Åk till Kökar, en kommun i Ålands sydöstra hörn. Färjan från huvud­­ön går längs den Södra linjen från Långnäs, som ligger cirka 30  km från Mariehamn. Färjeresan en väg tar 2,5 timmar. Vid fint väder sitter man gärna ute på däck.

Färjan är gratis för personer medan ­bilen kostar. Boka plats för bilen på förhand!

Cykla och vandra

Väl på Kökar kan man cykla – cyklar finns att hyra bland annat på campingplatserna – eller ta sig runt med bil. Man kan njuta av både landskapet och sevärdheterna.  I klosterkällaren nära kyrkan visas fynd, som grävts fram efter ett franciskanerkloster, som anlades på 1400-talet. 

Sevärt är också Otterböte, en boplats för säljägare för 2.800 år sedan. Hit kan man följa en utprickad vandringsled på Kalen. Leden bjuder också på fin skärgårdsnatur och rester av ett ryskt kustbatteri.

Gör gärna en utfärd till ön Källskär. Här finns intressanta naturformationer och miljöer skapade av människan.

I Kökar hembygdsmuseum kan man se hur skärgårdsborna levde förr i tiden. En nyhet i år är fågelplattformen med information om olika fågelarter som man kan få syn på. Nytt är också konstutställning i en stensal.

Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Samarbete Samarbete

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.

Kvinna som vinterbadar vid Carlsro badhotell.
Aktiviteter

Vinterbad ­– en uppfriskande trend

Nästan alla vinterbadar – eller drömmer om att vinterbada – nuförtiden. Tur att Åland har perfekta förhållanden för kalla bad. Här är det alltid nära till närmaste brygga!

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Åland Travel Magazine 2022 på tre språk.
Samarbete Om Aland.com

Åland Travel Magazine – nytt nummer ute nu!

Nu kan du bläddra i det nya numret av Åland Travel Magazine på nätet. Bekanta dig med roliga aktiviteter, fina besöksmål och en hel del åländskt egensinne. Här får du all inspiration du behöver inför Ålandssemestern 2022!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy