Samarbete

Gå bort-presenten: ett personligt presentkort 

Kvinnohänder som håller fram en presentask.

Restaurang- och nöjesbranschen går ännu på knäna och den som kan borde verkligen stötta våra lokala aktörer - för att se till att de lever och kan frodas även efter coronapandemin. 

Vårens födelsedagspresent blir således ett restaurangbesök eller en upplevelse – kanske i form av ett presentkort? Nu är det dock läge att tänka efter lite extra för att faktiskt göra gåvan speciell – för jag tror att vi alla behöver lite särskild uppmuntran i dessa tider.

Presenttips!

Här kommer en liten fusklapp om fantasin tryter: 

  • Till den som önskar sig lugn och ro: ett presentkort på massage eller behandling kombinerat med något litet som visar att du verkligen tänkt efter - en vegansk chokladplatta till svärsonen som blivit mer miljömedveten under pandemin eller kanske en trevlig BBQ-rub till fastern som har tacklat vintern genom riktiga långkok i köket. 
     
  • Till den som drömmer sig bort: ett presentkort på en restaurang inspirerat av resmålet. Är det någon som inte kan sluta drömma om Italien-semestern ni gjorde 2016? Framkalla några fina bilder från resan och kombinera med ett presentkort på Nonna Rina. 
     
  • Till den socialt utsvultna: en samling mindre presentkort preppade för en liten barrunda i sommarsolen! Kombineras med fördel med en liten karta över Mariehamn där du ritar in den tilltänkta rutten. För sötsaksälskaren följer du givetvis samma koncept – men istället blir det gårdscaféer på landsbygden. 

Artikeln publiceras i samarbete med Åland Just Nu
Text: Alexandra Gäddnäs
Ålandstidningen

Ge bort ett presentkort!

Kika in på presentkort.ax för mer inspiration. Här kan du smidigt köpa presentkort från åländska butiker, restauranger och tjänsteföretag.

Se alla företag på presentkort.ax

Två barn som tittar på miniatyrhusen i museet för modellstaden Mariehamn.
Barnens Åland

Vilket blir barnens favoritmuseum?

På Åland finns många museer som satsar på roliga aktiviteter för barnen. Ta med familjen du också och satsa på ett spännande museibesök...

Busig liten kille i snön med mössan över ögonen.
Barnens Åland

Sportlovskul på Åland

Under vecka 8 den 22-28 februari är det sportlovsvecka på Åland. Vi har samlat tips på roliga sportlovsaktiviteter i vår evenemangskalender...

Segelfartyget Pommern i Mariehamn.
Museer på Åland

Pommern – finalist i Årets museum i Finland  

Andra har insett det vi redan vet, nämligen hur stolt Åland kan vara över att segelfartyget Pommern pryder Mariehamns västra hamn med sina...

Varumottagningen vid Emmaus i Norrböle.
Samarbete

Lämna gärna in allt som är helt, rent och fungerar!

Har du koll på att Emmaus varumottagning har lämnat stan? Numera är det nämligen till Emmaus Norrböle som du ska lämna dina grejer, både smått och stort.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy