Par campar med gult tält på klippor vid havet på Åland.
Bo på Åland

Frihet och flexibilitet med campingliv

Gillar du camping eller föredrar du glamping? Oavsett får du ett smidigt och naturnära boende med havet som granne.

På Åland finns ett 20-tal campingplatser som alla ligger naturskönt vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. Du bor nära naturen och vaknar upp till fågelsång, frisk luft och ett morgondopp! Camping är ett perfekt boendealternativ för husvagnar och husbilar samt under cykel- eller familjesemestern. Ta med dig tältet eller boka en övernattningsstuga.

Många väljer också en natt eller två på camping som en semester i semestern. Då är glamping ett lite lyxigare alternativ. När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen. Till exempel vid Snäckö Canvas Hotell. På Åland erbjuder även Mickels gård bondgårdsglamping. Bo bekvämt och upplev allt från fågelsång till gårdens djur. Mata hönor, plocka med dig egna frukostägg eller boka bastu med utsikt över betande kor.

Stränder och vanliga campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet på en campingplats. Läs mer om allemansrätten på Visitaland.com

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch