Sevärt

Form i Mariehamn – vandra från en skulptur till en annan

Koskulptur i Mariehamn i utställningen Form i Mariehamn,

Ett utomhusgalleri för skulpturer inrättas i Mariehamn i sommar. Vandra från plats till plats och se dem alla! 17 konstnärer från Sverige, Åland och Finland ställer ut sina verk.

Den temporära skulpturutställningen ”Form i Mariehamn” öppnar den 10 juni och visas till den 22 augusti. Konstprojektet är ett av stadens bidrag till firandet av ”Åland 100 år”.

En jury har valt ut verk av 17 konstnärer som visas på olika platser – till exempel längs Torggatan, i stadshusbacken, i Esplanaden och i Miramarparken, som ligger mellan kulturhuset Alandica och stadsbiblioteket. 

En del verk står på marken, något kan hänga i ett träd. Något kan också visas inomhus.

De sjutton

Från Sverige deltar konstnärerna Monika Gora, Pia Hedström, Mats Lodén, Torbjörn Forsberg, Ann Ahlbom Sundqvist, Eva Gottfridsson och Torbjörn Berg. Från Finland Auli Korhonen, Christine Candolin, Yasushi Koyama, Kaisu Koivisto, Marjukka Korhonen, Tarja Malinen, Taneli Rautiainen och Anssi Pulkkinen. 

Från Åland medverkar Ulrika Kjeldsen  och Zygeda Johansson Jurgutyte.

Konstnärerna arbetar i olika tekniker och material. Åländska Ulrika Kjeldsen till exempel har gjort sig känd för stora djurstatyer som hon svetsat ihop av metalltråd (se bilden).

Upptäck Form i Mariehamn

Under utställningsperioden ordnas offentliga konstvisningar och Mariehamns stadsbibliotek fungerar som informationscenter för Form.

Karta och information om visningar hittar du på Mariehamn.ax

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy