Museer på Åland

Förhöj museiupplevelsen med en specialguidning

Kvinna tittar på tavlor i konstutställningen "Havets humör".

Ett besök vid något av Ålands fina museer är alltid uppskattat – men visste du att museerna regelbundet arrangerar specialguidningar av sina utställningar eller unika museiföremål?

Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum lockar till exempel helgbesökare både lördag och söndag med kulturlördagar och temaguidningar under hösten. Du får både lyssna till museets kunniga museiguider och experter och samtidigt en helt annat upplevelse av utställningen. Dessutom till priset av vanlig entré.

Möten och samtal

Ålands sjöfartsmuseum bjuder också in till specialvisningar, främst av de tillfälliga utställningarna. Hit hör konstutställningen ”Havets humör” med oljemålningar av Anna Lind Bengtsson, som redan hunnit möta nöjda besökare under sina specialguidningar av utställningen.

- De guidade visningar som redan genomförts har blivit väldigt uppskattade – men många vet inte om att de ordnas, säger Anna Lind Bengtsson, och vill därför gärna öka medvetenheten om de specialvisningar som museerna erbjuder. 

- Det har blivit så fina samtal om konst, Åland och om vad havet betyder för oss. Det här är ju en utställning där man verkligen kan gå runt länge, för att läsa dikterna, titta, zooma in för att sen ta ett steg tillbaka och fundera. Det är då som dialogen mellan verken och betraktaren skapas. Och en guidad visning tror jag kan vara intressant för många så att man får möjlighet att prata tillsammans om konst och havet.

Vill du också delta i museernas specialguidningar?
Besök vår evenemangskalender för mer info!

Barn med tomteluvor på torget i Mariehamn.
Shopping

Besök en julmarknad!

Upplev den varma stämningen och julens alla välbekanta dofter och smaker. På julens marknader hittar du allt som hör julen till - och lite till!

Besökare och sjörövarflagga vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Decemberskoj i sjöfartsmuseet!

Det är full fart i Ålands sjöfartsmuseum under december. Lagom till årets familjedag öppnar kuriosakabinettet äntligen upp igen. Dessutom är det sista månaden med utställningen Hildas doft.

Person sitter på huk och knyter träningsskor en solig höst eller vinterdag.
Aktiviteter

Nyårsruset jubilerar – tänker du delta?

Åland Just Nu har träffat Mona-Lisa Wasström, verksamhetsledare för Ålands motionsförbund och arrangör för nyårsruset den 31 december.

Bestick och servett i julinspirerad dukning i guld.
Mat från Åland

Boka julbord på Åland

Julen närmar sig och de åländska restaurangerna är redo att duka upp sina dignande julbord. Ta med dig familjen, vännerna eller...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy