Företag

Du sparar tid och får kontroll över ditt byggprojekt

Personalen står utanför företaget Byggkontrolls entré.

Byggkontroll Ab hjälper dig med allt som rör bygget, från projektledning till byggnadslovshandlingar. Perfekt när byggprojektet känns för stort att hantera, eller när du behöver hjälp med bygglovsritningarna.

- Vi ser till att allt går rätt till med ditt byggprojekt, säger Tommy Saarinen, byggnadsingenjör och vd vid Byggkontroll Ab. Det enda vi inte erbjuder inom företaget är el- och vvs-planering, utöver det kan vi ha total- eller delansvaret och fungera som en resurs för dig som beställer. 

Byggkontroll samarbetar sedan med de byggfirmor och konsulter som är kopplade till projektet, eller så hjälper de till i upphandlingen av entreprenörer.
- Byggnadsprojektering och övervakning är vår styrka. 

Projektledning är en viktig nisch

I företagets tjänster ingår allt från byggnadslovshandlingar och konstruktionsritningar till kontroller, övervakning och projektledning vid olika byggprojekt. Både små och stora.
- Vi är vana vid att projektleda stora projekt, till exempel äldreboendet Sunnanberg, Lemlands daghem och Eriksson Capitals kommande bygge på Torggatan. Men vi har också privatpersoner och egnahemshus bland våra kunder.

Byggkontrolls kunder tycker det är det tryggt och smidigt att ha en kontakt som hjälper dem att förverkliga projektet och ser till att allt fungerar.
- För kunderna är det ofta för mycket att ta hand om medan vi har lång erfarenhet och vet vad som behöver göras. 

Förutom företag och privatpersoner arbetar Byggkontroll även för landskapet och kommunerna.

När är det dags att ta kontakt?

- Så tidigt som möjligt! säger Tommy. När vi ska ansvara för projekt vill vi gärna vara med från början för att undvika bekymmer som kan uppstå, gärna redan i byggnadslovsskedet. Ofta är vi med från idéstadiet tills allt är klart. 

Stora entreprenader kräver lite längre förberedelse medan väntetiden för mindre egnahemsprojekt är kortare.

Annars gillar Byggkontroll utmaningar och ser dem som önskade och roliga projekt. 

Kontakta Byggkontroll Ab

Klintvägen 14C 11, Mariehamn 
Telefon +358 18 13787 / 13900 
www.byggkontroll.ax

Konstnären Minna Öberg vid havet.
Evenemang

Delta digitalt i skaparprocessen

Konstnären Minna Öberg öppnar dörren till sitt skapande i samarbete med NIPÅ lördagen den 15 maj klockan 15-17. Följ livesändningen på...

Lummig vårbild från Ramsholmen med vitsippor och hassel.
Sjukvård och hälsa

Bra att veta om fästingar

Marika Nordberg, infektionsläkare vid ÅHS, ger sina bästa råd för att handskas med de små krypen till tidningen Åland Just Nu. Åland är ett...

Vy med Kastelholms slott i bakgrunden från golfbana vid Ålands golfklubb.
Aktiviteter

Har du testat nya Slottsbanan?

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb har byggts om rejält och nyöppnade för spel sommaren 2020. Välkommen till en helt ny golfupplevelse på...

Flyfoto över Kastelholms slott med Kasteholms gästhamn i bakgrunden.
Sevärt

Upplev mångsidiga Kastelholm

Kastelholm är en naturskön och historisk bygd. Hit kan du komma sjövägen med egen båt eller landvägen och njuta av god mat, härlig golf och...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy