Aktiviteter

Delta i ett eller flera motionslopp på Åland

Terränglöpare högt uppe på ett berg på Åland med havet i bakgrunden.

Delta i ett motionslopp på Åland – till exempel Bomarsund Trailrun där man springer bland fästningsruiner från den ryska tiden.

Bomarsund Trailrun lockar med en bansträckning i historisk miljö – området där Bomarsunds fästning började uppföras kring 1830 då Åland och Finland var en del av det väldiga ryska riket.

En nyhet i år är en distans på 28 km i terrängen från Kastelholms slott till Bomarsund. Övriga distanser är 4,5 km och 12 km. Dessutom ordnas ett lopp på 1 km för de yngsta. 

Samma dag hålls simtävlingen Bomarsund Openwater.

Ålands mest populära lopp är Kanonloppet. Det är på 22,5 km och går i varierad terräng från Markusböle till Mariehamn – längs strandängar, på skogsstigar och delvis på asfalt. De snabbaste kommer i mål på en timme och en kvart, glada motionärer håller på tre eller mer.

Om man hellre går kan man delta i Ålandsmarschen, som ordnas samma dag längs samma sträcka. Man kan också välja kortare sträckor, både som löpare och som vandrare.

Många fler

Ett annat populärt evenemang är Åland Marathon. Högkvarter är badhuset Mariebad i Mariehamn och man springer längs en bana i staden som är knappt 5 km. 

Om man inte är mogen för hela maratonsträckan kan man välja kortare alternativ. 

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy