Aktiviteter

Delta i ett eller flera motionslopp på Åland

Terränglöpare högt uppe på ett berg på Åland med havet i bakgrunden.

Delta i ett motionslopp på Åland – till exempel Bomarsund Trailrun där man springer bland fästningsruiner från den ryska tiden.

Bomarsund Trailrun lockar med en bansträckning i historisk miljö – området där Bomarsunds fästning började uppföras kring 1830 då Åland och Finland var en del av det väldiga ryska riket.

En nyhet i år är en distans på 28 km i terrängen från Kastelholms slott till Bomarsund. Övriga distanser är 4,5 km och 12 km. Dessutom ordnas ett lopp på 1 km för de yngsta. 

Samma dag hålls simtävlingen Bomarsund Openwater.

Ålands mest populära lopp är Kanonloppet. Det är på 22,5 km och går i varierad terräng från Markusböle till Mariehamn – längs strandängar, på skogsstigar och delvis på asfalt. De snabbaste kommer i mål på en timme och en kvart, glada motionärer håller på tre eller mer.

Om man hellre går kan man delta i Ålandsmarschen, som ordnas samma dag längs samma sträcka. Man kan också välja kortare sträckor, både som löpare och som vandrare.

Många fler

Ett annat populärt evenemang är Åland Marathon. Högkvarter är badhuset Mariebad i Mariehamn och man springer längs en bana i staden som är knappt 5 km. 

Om man inte är mogen för hela maratonsträckan kan man välja kortare alternativ. 

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy