Bekvämt med en båtmäklare mitt i Östersjön

Åland Yachts visar båtar från Alukin och XO vid MSF gästhamn.

Åland Yachts i Mariehamn har allt du behöver för en smidig båtaffär. Från nyförsäljning av högkvalitativa aluminiumbåtar till opartisk besiktning och förmedling av större fritidsbåtar. 

- Vi säljer nytillverkade aluminiumbåtar från kvalitetsmärken som XO Boats och Alukin och visar utvalda modeller ur deras sortiment i vår visningshall på Godbyvägen 11. För intresserade är det också möjligt att provköra båtarna, säger Lennart Joelsson vid Åland Yachts, som även förmedlar begagnade båtar.  

- Ibland tar vi in en och annan styrpulpetbåt, men vårt fokus ligger på lite större båtar.

Trygga båtaffärer

Åland Yachts grundades 2014 med fokus på båtmäkleri, vilket man fortfarande är unika med på Åland. Lennart Joelsson berättar att man besiktar och värderar alla båtar innan de går till försäljning. Han har lång erfarenhet av båtrenoveringar och ger också råd till säljarna om vad de behöver åtgärda inför försäljningen. 

- Det betyder att våra båtar är i bättre skick än genomsnittet, vilket i sin tur är en trygghet för våra köpare.

Oavsett om det är dags för dig köpa, sälja eller byta båt är det tryggt och bekvämt att anlita en båtmäklare som Åland Yachts.
- Vi tar hand om hela processen, du vinner tid samtidigt som du får tillgång till vår kunskap och vårt kontaktnät. Vi säljer bara båtar som vi har besiktat själva, det skyddar både köpare och säljare.

Smidig försäljning

Liksom vid husförsäljning ingår även visning, provkörning och avtalsskrivning i mäklaruppdraget. Företaget samarbetar dessutom med Alandia Försäkring och erbjuder finansiering via AX Finans eller Santander Consumer Finance.

- Vi har även många videovisningar för kunder som tycker att det är för långt att resa till Åland. För våra kunder erbjuder vi upptagning, reconditionering och vinterförvaring via partners plus sjösättning och leverans till länderna runt Östersjön.

Åland Yachts främsta marknader är Åland, Sverige och Finland, men man har förmedlat båtar till alla länder runt Östersjön, Ryssland undantaget. 
- Vi har sålt och levererat båtar ända till Luleå och Jyväskylä i norr och till Gdansk och Halmstad i söder. Vi har till och med transporterat båtar till Norge.

Nytillverkat i aluminium

Hållbara aluminiumbåtar från XO Boats och Alukin är också populära. Båtarna nytillverkade och anpassade för skärgårdens utmaningar, oavsett väder eller årstid. Många använder dem som fritidsbåtar, men de funktionella båtarna passar lika bra för arbete och transport. Aluminium är dessutom ett slitstarkt och bra materialval som går att återvinna.   

- Dessa varumärken representerar hög skandinavisk kvalitet och passar bra för vår skärgård, de är nästan året runt-båtar. Det ger oss allt från arbetsbåt till den ultimata stugbåten och proffsig exklusiv weekendbåt.

- Kom gärna in till vår lokal på Godbyvägen 11 så berättar vi mer! Vi har några modeller på plats för dig som vill prata båt och bekanta dig med båtarna.

Besök Åland Yachts

Båtmäklare i Mariehamn med nyförsäljning av aluminiumbåtar från XO Boats och Alukin.
Showroom på Godbyvägen 11, Mariehamn.
Visningsplatser vid MSF gästhamn i Mariehamns östra hamn.
www.alandyachts.com

Följ Åland Yachts på Facebook 

Fin dukning med kaffekoppar och fat med Ålandspannkaka.
Mat från Åland

Lyfter åländsk matkultur och Åland som smakdestination

Grattis säger vi till publikationen Århundradets Åländska maträtt som vann pris inom kategorin "Best in the world" för bästa trycksak med...

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".
Evenemang

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy