Tall Ships Races

Bästa sommaräventyret: Tall Ships Races söker trainees 

Vy uppifrån över däck på seglande skuta.

- Jag uppmuntrar alla att söka, det är en fantastisk möjlighet att ge sig själv ett otroligt äventyr! säger Karolina Öberg vid Tall Ships Races Mariehamn 2021.

Låter det lockande att mönstra på ett segelfartyg och segla på havet i en stor segeltävling? I så fall ska du skicka in din intresseanmälan för att bli trainee under Tall Ships Races i Östersjön 2021 innan anmälningstiden tar slut den 28 februari. 

Tall Ships Races som trainee riktar sig till dig som är 15-25 år och är sugen på att testa på något riktigt annorlunda. Alla kan söka, även du som inte har tidigare erfarenhet av segling. Giltigt pass och kunskaper i engelska är däremot ett måste.

Unik chans

Karolina Öberg är själv en stor seglingsentusiast. Hittills har hon hunnit samla ihop många års erfarenhet ombord på olika segelfartyg. Just nu är hon tillbaka på Albanus där hon en gång började, men hon har också varit elev ombord på danska Georg Stage, seglat som jungman på både svenska briggen Tre Kronor och svenska skonaren Vega. Hon uppmuntrar alla att ta chansen att segla på havet som trainee i sommar.

- Det är en unik upplevelse där du får ta del av besättningens liv ombord. Stämningen är speciell och det är lätt att få kontakt med andra i gemenskapen som uppstår. Du lär känna nya människor och kulturer samtidigt som det är en utmaning där du får lära dig nya saker om dig själv.

Stort urval av fartyg

I nuläget är det cirka 50 anmälda fartyg till Tall Ships Races 2021. För att hitta rätt trainee till rätt fartyg har Ålandskontoret valt att ta hjälp av en agentur i Holland.
- Du berättar vad du har för förväntningar, sen försöker vi matcha ihop dig med rätt fartyg.

I racet deltar både små och stora fartyg. Vissa är så små att de inte ens har rum för trainees medan andra kan behöva uppemot 100 stycken. Bland fartygen hittar du också Ålandsbekanta Albanus, där Karolina själv seglar hela sommaren.

- Holländska Morgenster brukar annars vara populär, de har haft ålänningar ombord tidigare och alla som seglat med har varit supernöjda. Annars är briggen Tre Kronor ett jättefint fartyg.

Dessutom är det ett prisvärt sommaräventyr. Normalt kostar en resa 1.500-2.000 euro, men som trainee deltar du till priset av 300 euro. Då ingår resa från Åland till och från start- och sluthamn samt mat och logi ombord. Antalet sponsorplatser är dock begränsat, så vänta inte för länge med din anmälan!

Segla som trainee

Som trainee är du med och seglar en av de fem sträckorna under Tall Ships Races 2021 i Östersjön som sker under perioden 27 juni-3 augusti. 

Räkna med att du sammanlagt är borta 10 dagar. Av dem är cirka 5 racedagar, sen tillkommer hamntid samt resan till och från fartyget.

På Tallshipsmariehamn.ax kan du läsa mer om hur du kan bli trainee i sommar.

Är du intresserad?

Eller känner du någon som borde söka?

Fyll i så fall i trainee-formuläret på Tallshipsmariehamn.ax och skicka in din intresseanmälan.

Anmälan är öppen till och med den 28 februari 2021.

Barn som bygger modell av fyren på Lågskär vid Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Gratis museibesök för barn och unga under Åland100

Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum uppmärksammar Åland100 genom att erbjuda gratis inträde under 2021 och 2022 för alla som är 17 år eller yngre.

Stor väggmonter vid Ålands kulturhistoriska museum.
Museer på Åland

Lyfter stenåldersboplats och 200-årig bondedagbok

På Ålands kulturhistoriska museum finns alltid något nytt att upptäcka för både stora och små. Under 2021 och 2022 är inträdet dessutom gratis för alla 0-17-åringar.

Händer som skär upp mat på förrättstallrik.
Mat från Åland

Ät gott och umgås under restaurangdagarna

Ta med dig familjen eller vännerna och njut av god mat till bra pris under Restaurangdagarna på Åland den 25-30 januari. Restaurangdagarna...

Två vuxna och ett barn tittar på keramik vid hantverkshuset SALT.
Shopping

Här hittar du åländskt hantverk!

Smycken och smide. Keramik. Tyger med handtryckta mönster, stickade plagg och mattor. I hantverksbutikerna i Mariehamn hittar du varor som...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy