Barnens Åland

Barnloppis med unga entreprenörer

Massor med plastleksaker och leksaksbilar på ett torgbord.

Återbruk med ny vinkel blir det på torget i Mariehamn lördagen den 13 augusti när City Mariehamn bjuder in till barnens egen loppmarknad, där barnen står för försäljningen.

- Vi vill ge barn och unga en möjlighet att testa på affärsverksamhet, säger Dan Ferna på City Mariehamn.
- Du kan boka ett bord och stå där själv eller sälja tillsammans med syskon, familj, kompisar eller kanske hela klassen.

City Mariehamn erbjuder alla intresserade att boka bord på torget utan kostnad och delar också ut information med tips och råd på saker som är bra att veta om försäljning.
- Så får barnen lära sig lite på köpet!

Allt du behöver göra är samla in allt som du växt ur eller tröttnat på – kläder, skor, skridskor, skidor, böcker, leksaker – ja vad som helst. Återbruk på bästa sätt när ditt gamla blir någon annans nya!

Hållbar konsumtion

Det är första gången som City Mariehamn arrangerar barnloppisen. I år testar man konceptet för att se vad deltagare och besökare tycker. 
- Vi hoppas på ett stort intresse och att evenemanget blir återkommande och får fortsätta växa och bli större.

- Ta tillfället i akt att handla nygamla nödvändigheter – vi ser fram emot ett evenemang där barnen får stå i centrum och sköta affärerna!

Barnloppmarknad i Mariehamn

Välkommen på barnens egen loppmarknad på torget i Mariehamn lördagen den 13 augusti klockan 10-14.

Anmäl dig till barnloppmarknaden senast söndagen den 31 juli.

Anna och Obi Marquardt vid Ålands Karamelleriet.
Barnens Åland

Visste du att Åland smakar smultron?

Åtminstone när godistillverkaren Ålands Karamelleriet i Smakbyn fångar smaken av Åland i sina handgjorda karameller. Testa en Ålands Flagga...

Ön Klobben med sina sjöbodsliknande stugor och havet i horisonten.
Öar och skärgård

Klobben lockar med öppen ö

Verksamheten vid Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 14-15 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben även...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com's sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 16 juni till 13 juli kan du delta i vår fina sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater och Rockoffpass till restaurangbesök.

Skylt med alla sevärdheter vid fiskeläget i Käringsund.
Sevärt

I Eckerö finns något för alla

Konst, kultur, historia, mat och aktiviteter. Vad väljer du? I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Pampigast i Eckerö är det gula post-...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy