Barnens Åland

Barnens favoriter är tillbaka – nypremiär för Kollorna!

Barnteater på Åland - Kollorna och plättjuven.

En ny chans att uppleva åländsk barnteater med ålänningar på åländska får du den 9-11 juni. Då är teatersuccén "Kollorna & Plättjuven" nämligen tillbaka på stadshusets scen. Premiären den 9 juni är redan fullbokad.

- Redan ifjol fick vi flera förfrågningar om att ge flera föreställningar. Många hade inte möjlighet att komma just då och andra ville gärna komme en gång till. Därför beslöt vi ganska tidigt att sätta upp föreställningen på nytt det här året, förklarar Ove Andersson, regissör och producent.

Ett kulturarv

Pjäsen är baserad på Ann-Christin Wallers och Anni Wikbergs älskade böcker om Kollorna och deras runda och snälla värld. I ”Kollorna & Plättjuven” får du som vanligt träffa Kollmamman, Kollpappan, Storkollan och Lillkollan. Dessutom dyker Kollornas vresiga granne Viktigpetter upp, och den ensamma flickan Allena.

Det som gör berättelserna om Kollorna så speciella är att de talar på dialekt och använder gamla åländska uttryck – allt från durak och jålrede till kolla och allena.

- Det skapar förhoppningsvis intresse bland barnen för gamla dialektala uttryck som tyvärr är på väg att försvinna, säger Ove Andersson.

För en bred publik

Flera skådespelare är nya i årets uppsättning.
- Även om manuset är detsamma sätter skådespelarna sin prägel på karaktärerna, vilket innebär att det inte blir en kopia av fjolårets föreställning.

Föreställningen är cirka 40 minuter och vänder sig till barn från 3 år och uppåt, och till alla intresserade unga och vuxna. 
- Efter föreställningen får alla barn träffa Kollorna och så blir det plättkalas för den som vill!

Se "Kollorna & Plättjuven"

Förköp biljetter till ”Kollorna & plättjuven” via billetto.fi

Biljettpris: 20 euro
Plättkalas efter föreställningen: 3 euro

Föreställningar
Nypremiär: Fredag 9.6 kl. 15 (slutsålt!)
Fredag 9.6 kl. 19
Lördag 10.6 kl. 12 och kl. 15
Söndag 11.6 kl. 12 och kl. 15

Läs mer om ”Kollorna & Plättjuven” i evenemangskalendern.

Fin dukning med kaffekoppar och fat med Ålandspannkaka.
Mat från Åland

Lyfter åländsk matkultur och Åland som smakdestination

Grattis säger vi till publikationen Århundradets Åländska maträtt som vann pris inom kategorin "Best in the world" för bästa trycksak med...

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".
Evenemang

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy