Bo på Åland

Ålandssemester på Strandnäs Hotell

Interiör från dubbelrum vid Strandnäs Hotell i Mariehamn.

Från Strandnäs hotell strax utanför centrala Mariehamn har du nära till hela Åland med bil. Eller så hyr du en cykel och tar dig till stans centrum, shoppingcentret Maxinge eller Nabbens badplats på några minuter. 

- Vi erbjuder boende för alla sällskap, från enkelrum till större familjerum. Även enrumslägenhet med kokvrå för dig som vill ha eget kök, säger värden Lasse Luoma, och tillägger att hotellet även välkomnar idrottslag och skolklasser som vill bo tillsammans med självhushåll. 

- I vårt idrottsboende kan vi ta emot grupper på upp emot 26 personer.

Rymliga rum

Hotellet erbjuder ett prisvärt boende i standardrum med sköna sängar. Som gäst kan du njuta av allt från somrig frukost på terrassen till aktiviteter i det välutrustade spelrummet för hotellets yngre gäster. Eller varför inte ett avkopplande bastubad?

- Våra gäster uppskattar att det är rent och fräscht, säger Gunnel Häggblom i receptionen. Flexibilitet och trevligt bemötande är också viktigt. 

Rummen är rymliga med sängar från en till fyra personer. Här finns också enrumslägenheter utrustade med minikök, vilket är uppskattat bland gäster som vill bo möblerat en längre eller kortare tid. Hotellfrukost ingår även om du bor i lägenhet.

Nära till centrum och aktiviteter

Strandnäs Hotell ligger cirka 1,5 kilometer från centrala Mariehamn. Du har också nära till Backebergs sportfält med fotbollsplan och utegym, motionsspår, den långgrunda och barnvänliga badstranden Nabben samt badhuset Mariebad. Perfekt för sportgrupper och barnfamiljer.

Även cyklister och motorcyklister bor gärna vid Strandnäs Hotell. En snabb cykel- eller motorcykeltur tar dig in till Mariehamns centrum. Här har du tillgång till stadens utbud av shopping, restauranger och museer. Du kan också välja stadsbussen eller promenera in till centrum.

Boka boende på Strandnäs Hotell

Godbyvägen 21 B, Mariehamn
Telefon +358 18 21511
www.strandnashotell.ax

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy