Sevärt

Åländsk samtidskonst med många möten och upplevelser

Collage för utställningen 4 temperament med Johan Karlsson, Jonas Wilén, Anette Gustafsson och Olivia Dansdotter Sarling.

I Galleri NIPÅs sommarutställning får Olivia Dansdotter Sarlings konstsmide möta Johan Karlssons metallskulpturer och målningar av Anette Gustafsson och Jonas Wilén. Det betyder fyra konstnärer, fyra temperament och fyra uttryck i en spännande mix.

Samutställningen 4 temperament arrangerar NIPÅ i samarbete med Galleri Skarpans.

- Det är otroligt roligt att få samarbeta med Galleri Skarpans och dessa fyra begåvande åländska konstnärer! säger Anna Lind Bengtsson, kommunikationsansvarig och projektledare på NIPÅ.

- Det som är lite extra spännande tycker jag är föränderligheten som vi kommer att uppleva under utställningens gång – utställningen kommer alltså att ändra lite löpande varefter verk hittar nya hem. Detta blir helt klart en utställning som både tilltalar oss ålänningar såväl som turister. Ett ”måste-ses” på denna i sommar! 
 

Variationsrikt

Utställningen hittar du i Galleri NIPÅ på Storagatan 9 i Mariehamn, där Olivia Dansdotter Sarling, Anette Gustafsson, Johan Karlsson och Jonas Wilén deltar med lätta vingar och tunga järnkroppar, drömlika akvareller, återvunnet metallskrot i djurform och oljemålningar av inre bilder den 1 juli till 18 augusti.    

- Besökaren kommer att kliva in i en fantasieggande värld med skapelser från land och under havsytan, säger Leila C-M Lönnroth, gallerist vid Galleri Skarpans.

Besök Galleri NIPÅ

Storagatan 9, Mariehamn
Utställningen visas 1 juli-18 augusti 2022.

Galleriet är öppet tisdag-söndag kl. 12-18 (stängt på måndagar)
Vernissage 1 juli kl. 17.30-19.30.

Läs mer om utställningen 4 temperament på Nipa.ax

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy